Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
mnihatmalkoc
mnihatmalkoc

SÖZÜN ÖZÜ-62

Yorum

SÖZÜN ÖZÜ-62

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

300

Okunma

SÖZÜN ÖZÜ-62

ELİ KANLILAR VE DELİKANLILAR

Yurdu yabana satar kimi eli kanlılar
Vatanı için ölür gerçek delikanlılar

(F)ECİR

İyiliğe karşılık güzel bir ecir vardır
Koyu karanlıkların ardında fecir vardır

ÇIRA

Yanmaktır vazifesi, çıra yanmam diyemez
Pınar başında olan, suya kanmam diyemez

YAZILMAYAN YOK OLUR

Yazılmayan yok olur, mâziyi yazan durur
Hüznü ayaklandırmak kime ne kazandırır?

BIRAK DA SÖYLEYEYİM

Altın tasta sunulan zehri ben neyleyeyim
Kesme sesimi artık, bırak da söyleyeyim

SELÂM OLSUN

Cefayı sefa bilip sürene selâm olsun
Yalanın defterini dürene selâm olsun

YALANIN HASADINDA

Hakikat sus pus olur, yalanın hasadında
Dostlar çil çil dağılır düşmanın fesadında

KOLEKSİYONCU

Andır elimizdeki, olmayabilir yarın
Koleksiyoncusuyum sahipsiz acıların


M. NİHAT MALKOÇ

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Sözün özü-62 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sözün özü-62 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SÖZÜN ÖZÜ-62 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL