Uzak ve kıvrımlı yollardan Uçar gibi gelen yolcu, Aradığın hangi bağda, Anlat belki bilen vardır. Şu gördüğün eski ev mi, İçindeki viran yer mi, Yoksa şu garip zevcen mi Çekti seni buralara? Sensiz boyun hep büküktü, Onur, şeref hep yitikti, Elâleme dil ezikti, Beklemek bir masal oldu. Neden gittin be hey zalim, Babam diye ağlar al’im Sessiz kaldı bak absalım Diyemedi sessiz gelin... Çalma şimdi sen kapıyı, Tanımazsın o hastayı, Ali desen seni bilmez, Yabancıyı eve sokmaz. Hayat bir garip döngü, Döner insan bilmez dengi, Almasaydın garip gülü, Alır idi çobanoğlu. Şimdi var git bekleme sen, İçli içli ağlama sen, Nasip derim dinle bir sen Tutar salın belki oğlun.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Gitmeseydin N'olurdu şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gitmeseydin N'olurdu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Hayat bir garip döngü, Döner insan bilmez dengi, Almasaydın garip gülü, Alır idi çobanoğlu. Şimdi var git bekleme sen, İçli içli ağlama sen, Nasip derim dinle bir sen Tutar salın belki oğlun. *************** İnsan oğlu şaşar beşer . sonrada yaptığına şaşar.kutluyorum öyküleme şiirinizi güzeldi. saygılarımla şiir ve sevgiyle kalın.
Türkmen gelininin gözlerinden yaş yerine ağıt dökülmüş.Eşlik etmemek mümkün mü. Yar yolunu gözleyen yavukluya mı yoksa Ali'sine mi yanarsın.Ya da gurbet diyarında çaresizlikte çırpınan Türkmen yiğidine mi? Dizelerdeki yürek sesi çığlık,her diyardan hissedilir olmuş. Saygılar.
Uzak ve kıvrımlı yollardan Uçar gibi gelen yolcu, Aradığın hangi bağda, Anlat belki bilen vardır. Şu gördüğün eski ev mi, İçindeki viran yer mi, Yoksa şu garip zevcen mi Çekti seni buralara? Sensiz boyun hep büküktü, Onur, şeref hep yitikti, Elaleme dil ezikti,
Gidip geri dönenleri güzel anlatmışsınız. Bilmezler ki kalanlar aynı değildir. Yürek sesinizi kutluyorum.
SAYGILARIMLA