Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
cosari
cosari
@cosari

SAVAŞ VE BARIŞ

5 Eylül 2022 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

SAVAŞ VE BARIŞ

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

763

Okunma

SAVAŞ VE BARIŞ

Tam da derken barış yüzü güldürdü
Damlalar sel oldu aldı yürüdü
Ne zaman Habil’i Kabil öldürdü
Bütün barışların kökü kurudu

Savaş çok kazanma olgusundandır
Özgürlük kaybetme kaygısındandır
Savaş paylaşmama duygusundandır
Tetik düştü, beden kanda çürüdü

Savaşta kazanan kaybeden kimler
Kime yapılıyor onca tahkimler
Adaleti bulamıyor hakimler
Adalet kar oldu, korda eridi

Şair der ki “Barış ekmektir, sudur;
Uğrunda ölünen aşk duygusudur.”
İnsanın insana kalp saygısıdır
Barış namus idi, barış ar idi.

Hele bak Coşari kimler ağlıyor;
Kimler kimin ellerini bağlıyor.
Bütün barışları savaş sağlıyor,
Birçok kalbi karamsarlık bürüdü

01.09.2022/Samsun

İbrahim COŞAR

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Savaş ve barış Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Savaş ve barış şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAVAŞ VE BARIŞ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.