Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın
m-
m-oglu

N E - M U T L U

Yorum

N E - M U T L U

( 1 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

659

Okunma

N E - M U T L U

Her şey gibi, mutluluğun da dereceleri vardır. Bu dereceler, her ne kadar kişilerin bilinç ve duygu düzeylerine göre değişse de; yine de, bir kul için yaşanacak en büyük mutluluk, “her iki Dünya” için de geçerli olan kural Allah’a en yakın olma halidir.
İSLÂM’ı, bilerek ve İslâm’a uyarak.. ihlâs ile yaşamaktır. Bu farkı, fark edenlere; farktan etkilenenlere, bu yola çıkanlara ve yolda mesafe alanlara, yolun sonuna doğru yaklaşanlara.. ne mutlu... Allah’ım, beni ve diğer talepkâr olanları da; bu nur pınarına, bu kutlu kervana.. dahil eyle. (amin)

---İLÂHİ---

N E - M U T L U

ŞİİR NO: 149 * 04-01-2009

Sen’in ile duyup,
Sen’in ile görüp;
Sen’inle yürüyüp...
Gidene.. ne mutlu...

Sen’inle uyuyup,
Sen’inle uyanıp;
Sen’de, sana varıp...
Duran’a.. ne mutlu...

Sen’in ile bakan,
Sana gönül yakan;
Sen’inle, Nur’lanan...
Kalplere.. ne mutlu...

Yolunda ölene,
Öyle gömülene;
Şefaat edene...
Şehide.. ne mutlu...

Gönülden duyana,
Emir’e uyana;
Can bağışlayana...
Can’lara.. ne mutlu...

Af’fı sevenlere,
Af dileyenlere;
Suç affedenlere...
Affolur.. ne mutlu...

Doğru sözü, dinle,
Nefsinle övünme;
Mürsel’ler, seninle,
Gidersen.. ne mutlu...

18-11-2007 SAAT:05:15Konak-İZMİR.
Mürsel Münevveroğlu ([email protected])

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

N e - m u t l u Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz N e - m u t l u şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
N E - M U T L U şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AZAP
AZAP, @azap
24.4.2022 23:34:29
5 puan verdi
amin dost amin hak ve hakikat ile ihlas içinde çok harika bir gönül sesiydi dost kutlar esenlikler dilerim...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL