Mucizeler aniden olan şeylerdir, istemekle çağırılmazlar; ama kendiliklerinden, genellikle de hiç olmayacak bir anda ve kendilerini en az bekleyen kişilere gelirler. (k. ann porter)
A u B a D e
A u B a D e

Değişmiş

Yorum

Değişmiş

( 1 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

313

Okunma

Değişmiş





Ne kadarda değişmiş görmiyeli
Evlerimiz ahşap, yollar tozluydu
Terk etmenin ağır oldu bedeli
Nerde o köy dediğimiz bumuydu.

Evler beton, yolları asvalt olmuş
Halkı ya emekli yada okumuş
Çalışmaz oturur parayı bulmuş
Kadında, erkekte hep dedikodu.

Hani o neşeler, o muhabbetler
Tanımıyor yeni yetme bebeler
Sanki görünen, yürüyen gölgeler
Bir zamanlar çıt sesi duyulurdu.

Kırlarda sukutun rüzgarı eser
Ekinlerin yerinde otlar biter
Tenhalarda artık tavşanlar gezer
Bu meralar asırlardır doyurdu.

Çardağı sarardı bağların dalı
Salkımlar sarkardı akardı balı
Meyva koparırdık eğince dalı
Bahçeler ki yemişlerle doluydu.

Söyleyin az şeymidir saydıklarım
Patikalar olurdu kıvrım, kıvrım,
Ben artık burda maziyi ararım
Şimdi kime ne anlatsam suç oldu...
















Mustafa Yaman
28 aralık 2021

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Değişmiş Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Değişmiş şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Değişmiş şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL