İnsanları ikna edemezsen akıllarını karıştır. harry s. truman
Ra
Rabia TAŞDEMİR

meyhaneci

Yorum

meyhaneci

( 4 kişi )

1

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

374

Okunma

meyhaneci

MEYHANECİ
Yine efkarlıyım yine tasalı
Biraz içesim var ey meyhaneci
Sanki keder bastı dilim susalı
Bu akşam burdayim bay meyhaneci

Yıllanmış şarabın hasından getir
Kadehimi bakır tasından getir
Mezemi acının sosundan getir
Doğmasın bu gece ay meyhaneci

Sen uzun hava çal bende söyleyim
Varsın gülen gülsün bu gün böyleyim
Sonu cehennemmiş olsun neyleyim
Felekten gün çaldım oy meyhaneci

Ben bende kayboldum bulanı göster
İster yüz ver bana istersen astar
İman gitti iblis daha ne ister
Gayri yitesim var bey meyhanesi

Bir elimiz kadeh birinde kuran
Allah’tır kuluna hesabı soran
diyarlarki içen olmaz müslüman
Daha neler varmış duy meyhaneci

Hilali der hele gel doldur boşa
Plağı yeniden sardırak başa
Düşmüdür gördüğüm Tevbe ve haşa
Doldurda borcuma say meyhaneci
Hamitli hilalî Rabia Saylam TAŞDEMİR 13/10/2020

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Meyhaneci Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Meyhaneci şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
meyhaneci şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Şentürk Dursun
Şentürk Dursun, @senturkdursun
3.11.2020 19:23:53
5 puan verdi
Ben de genelde şiirlerimde hüzün işler hüzün yazarım. Hatta bu konuda fazlaca da eleştiri alırım. Ama şiire hüzün yakışıyor. Hüzzam bir şarkı gibi. Bu şiiri okurken de acaba ben mi yazdım diye düşündüm. Çok güzel bir hece. Kaleminize sağlık. Selam ve saygımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL