Gerçeği bilenler ile onu sevenler hiçbir zaman eşit değildirler. confucius
yusuf  yılmaz
yusuf yılmaz

KAYA PARÇASI

Yorum

KAYA PARÇASI

( 2 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

1172

Okunma

KAYA PARÇASI

KAYA PARÇASI
Kaya parçası deyip geçme!
Çünkü o,
Duru pınarların yıkadığı,
Sert rüzgarların yalayıp okşadığı,
Şimşeklerin üzerimde çaktığı,
Koşan atların ayağına takıldığı,
Vatan parçasıdır.
İstanbul gibi Ankara gibi değerlidir.

Düşman çok kıvrandı,
O taş parçasını almak için,
Vermedi dedelerim.
Verseydi ırmaklar kuruyacak,
Ekinler başak vermeyecek,
Yıldızlar küsecek,
Kayalardan kopan kartallar uçamayacaktı…

Ey gafletin zehriyle beynini satan zavallı,
Bugün o kaya parçasını düşmana veren el
Yarın vatanı satmaya hazır eldir.
Unutma ki kaya parçasını verenler esirdir.
Yusuf Yılmaz





Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kaya parçası Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kaya parçası şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KAYA PARÇASI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
11.2.2018 21:02:20
5 puan verdi
Duyarlı yüreği alkışlıyorum
Kalemin susmasın
____________________________Selamlar
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL