Hakikat aleyhine hürriyet olamaz. -- salazar
rsmcnb
rsmcnb
@rsmcnb

DUYURU

29 Kasım 2016 Salı
Yorum
Şiirgram

DUYURU

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

935

Okunma

DUYURU

DUYURU

İnek, küspeyle beslenirse sütü şeker pancarı, lahanayla beslenirse sütü lahana, fenni yemle beslenirse eti ve sütü fenni yem kokar. Son yıllarda büyük baş havanları otlağa çıkaramıyoruz. Pahalı olduğu için saman da bulamıyoruz. Dayanıyoruz fenni yeme. Fenni yem de etiyle sütüyle soframızda. Dolayısıyla kırmızı et sanarak bolca fenni yemle besleniyoruz.
Kendi adıma bu günden itibaren küçükbaş hayvan eti hariç kırmızı ete paydos diyorum. Bulabilirsem köy tavuğu, balık ve kuzu eti tercihimdir.

Kamuya ilânen duyururum…


FENNİ YEM

Etin hem beyazında,
Hem de kırmızısında,
Tavuk yumurtasında,
Her yerdesin fenni yem…


Yayıldın da yayıldın.
Yemeklerime girdin.
Kokun aldım delirdim.
Bela mısın fenni yem?

Nerde köy yumurtası,
Buz gibi ayran tası,
Kekikli ızgarası,
Hasret ettin fenni yem.

Tekmil hücrelerimde
Dilimde, ezberimde
İdrarımda, tenimde
ŞAGİL misin fenni yem.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Duyuru Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Duyuru şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DUYURU şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.