Bu duraksız zaman benziyor sele Selde dal olmayı beceremedim Sürükledi beni ulaştım göle Gölde sal olmayı beceremedim
Toplamış poleni benzer sarıya Yıl boyu kazancı yarı yarıya Hayretler içinde baktım arıya Dilde bal olmayı beceremedim
Ekilen bahçede sever toprağı Dokunsan incitir batar yaprağı Sınırsız renklerle süsler çorağı Gülde dal olmayı beceremedim
Evlattır dünyada diktiğin fiden Hayatın boyunca başını diden Eninde sonunda Rahman’a giden Yolda nal olmayı beceremedim
Allah’a kul olma hayali kurdum Biçilen vadeyi yalansız sürdüm Yanlışı daima söyledim durdum Sözde lâl olmayı beceremedim
(14.06.2016 / Tuzla) Birkan ONAT
Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.