Bir kadının yeniden evlenmesi, onun ilk kocasından nefret ettiğini gösterir. bir adamın yeniden evlenmesi, onun ilk karısını çok sevdiğini gösterir. oscar wilde

O yaz Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "O yaz" terimini içeren şiirler listelenmektedir. O yaz ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "O yaz" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. O yaz ile ilgili " 1220 " şiir aşağıdadır.
OKU YAZ KITA KITA
BÖYLE GELİŞİR KITA

Kitaba sarılalım
Birlikte karılalım

...
Devamını oku »
OKU YAZ GAYRET BİRAZ
İNAN DUYARSINIZ HAZ

Yarım yapma işini
Sık arkadaş dişini

...
Devamını oku »
ÖĞRENMEK BÜYÜK HAZDIR

Ey Büyük Türk Milleti
Kaldıralım illeti
Okuyup okutarak

...
Devamını oku »
Laf olsun diye de yazmak değildir
Bazen çağlayandır,bazen bir nehir
Bent yıkan sel gibi azmak değildir

Bakarsın hüzünle,kışa,gazale

...
Devamını oku »
KİTAP OKU VE YAZDIR
ANLAT ÖĞRET HEP SEZDİR

Canları aydınlattır
O kalpleri çınlattır

...
Devamını oku »
İrdelesen biter mi,binbir çeşit sorunsal
Kanımca bir bölümü kuramsal ve kılgısal
Bazı gün davranımsal,bazen anlaksal,ussal
Olanak ölçüsünde çözüyoruz kardeşim


...
Devamını oku »
Bir ayrılık vaktiydi; Her yer zifiri karanlık, rüzgar hafiften, teni okşarcasına esiyordu.Bir an zaman durdu.....Dünya durdu....Geceler sustu.
Yürüyen ayaklar ses ve iz vermiyordu.Eller hissedilmiyor, gözler göremiyordu.
Bir ayrılık vaktiydi; Sevenler ve Aşıklar mağrur mağrur ağlıyordu.Birden yer depreşerek titredi, Gök matem yıldızının mehtabına süslendi.Denizler,dalga seslerine gizlendi.Ateşler yanıp,tutuştu.Ay ve güneş yanık seslerini artık izdivada, izdivada kanatırcasına, haykırırcasına söylendi.
Bir ayrılık vaktiydi; Seven,sevdiğine ihanet etti.Sanki bütün dünyalar üzerine yürüdü.Yürekte yaralar açıldı.Teslimiyeti aşk ve sevgiyi inkar ederek kabul etti.Mutsuzluk denilen yer de hep gizlendi.Yaşam sevinci denilen ümütler tükendi.Kimseleri artık bu yalancı dünyada gerçekten inanarak sevemedi.
Bir ayrılık vaktiydi;Hüzün matemleri yere çöktü.Ay tutuldu! Ses tutuldu! Kan tutuldu! Gök kangren oldu,soluk seslerine boğuldu.Göz kapakları yorgundu.Sis dağıldı,etrafını sardı.Hiçbirşeyde ama hiçbirşeyde bir anlam yoktu.

...
Devamını oku »
ardına sürüklenen o yüreğe yazıklar olsun!
hep yalanlarla sarmışsın tüm hücrelerimi,
sana aldanan beynime yazıklar olsun!

bilmiyorum sana ne demeli?

...
Devamını oku »
Gerçekse savunmaktan asla şaşmayınız siz.
Her okuyan tümüne evet derse bilin ki;
Yazmanıza gerek yok, çoktan hemfikirsiniz.

Kederli©Almanya, 28.05.2008

...
Devamını oku »
Ümitli gözlerimdin benim aydınlığa bakarken,
Sevda yolundaki levham oldun yol gösterdin bana.
Aklımın duvarlarını seninle yıktım sendelemeden,
Tüm hayatım bir tek sözüne amade oldu şu koca yalan dünyada.


...
Devamını oku »

İlk 109 110 111 112 113 114 115 116 117 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL