MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Mektup
babadergo1

Mektup


Senden sonra çiçeklere insan gibi davranýyorum. Bir papatyayý karþýma alýp saatlerce sohbet ediyoruz, göðsümdeki taþ parçalarýný gösteriyorum. Boþluða gidiyorum, etrafýmda bir miktar sen ama kül kül. Alt alta geldiklerinde kederimi çýkarýyorum dünyadan. Sen kalýyorsun bir de bir yaprak, artýk yapraða inanýyorum. küçücük bir yaprak. Acým modern bir alýþkanlýk gibi duruyor etimde, týpký seni sevmem gibi, hatýrlýyor musun bir keresinde bana seni anlamýyorum demiþtin, oysa þimdi kendimi bir çiçeðe anlatýyorum.
Bir filmde görmüþtüm Gül bir kapsül bomba gibi patlýyordu bir aþkýn ortasýnda sadece bir kelebek ölüyordu ve çiçek artýk yalnýz kalýyordu.
O yüzden ben de sordum sarý çiçeðe,
Annen baban yokmudur.
Rabbim kelebek ölmeseydi. Diyor.
Neden bu kadar sevdin diyorum, düþünse belki makul bir açýklama yapacak ama, insan önce severdi, sonra sevgisine makul sebepler arardý. Oysa elimde bir sürü delil vardý seni sevmeye. Biliyorum yaðmur ve toprak kadar uzaktýk birbirimize, karýþýnca kokumuz ferahlatýrdý irin kokan sokaklarý. þimdi küçük bir hücredeyim. dýþarýdan içeriye hiç hava sýzmýyor. bir pencerem yok, anahtar deliðinden yol gözlenir mi?
Bir ara sana, iblis belki de Tanrýyý sevdiði için Adem’i kýskanmýþtý dedim. Bir çýkmazdý bu aslýnda. Týpký bizim gibi.
Uzak hayatlar,
kelimeler üzerine kurulmuþ kendini bir þey sanan koca bir paragrafta bir özneyiz ve özeniyoruz sevgiye. Sonra ölüyoruz intihar mekbununda anlatýldýðý üzere.
Kendi ellerimle kazdýðým bir kuyudayým. Yusuf gibi deðil. Ne beni bekleyen bir Yakup, ne de beni kurtaracak bir züleyha var. O kadar derin ki burasý, dibinde ben olduðumu bilmiyor kuyu.
Uykusuz bir günün sabahýnda kör bir baykuþ sesini ekmek arasýna koyup yiyiyorum. Karným doyduktan sonra bir römork kumu üzerime örteceðim. Kulaklarýmý týkayacaðým barýþ ütoplarý üfleyen þiirlere ve aþka. Uzaktan kopan ölüm çýðlýklarýyla paylaþacaðým yataðýmý. Mevlana’nýn nefsini terbiye etmesiyle ayný þey belki diyorum ama terin halinde saðnak yaðan bir yaðmur gibi senin sýnýrlarýnda infilak ediyorum. Hiç bir þey istememiþtim. sana yakýþan maharetli bir aný olarak kalmaktý amacým.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.