MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Halimiz
mem-o

Halimiz




Günümüz ve Ýnsanlýk.
Belli olan þu ki:

Hýzla yozlaþan ve çürüyen ’kapitalist kültür’ ya da buna, insanlýðýn yarattýðý kültür de diyebiliriz. Kendi kazdýðý kara çukura düþmeye doðru hýzla ilerliyor. Bu nerdeyse kesin sayýlýr. Bütün insanlýðý da bu karanlýða doðru çekiyor ayný zamanda, hýzla. Aralýksýz devam eden doðanýn tahribi, dönüþü olmayan bir “Rus Roleti” durumuna girmiþtir þu an. Sonumuz ne zaman olacak, buna kesin bir þey söylemek kolay olmasa da, bunun uzak olmadýðýný anlamak mümkün görülüyor. Hatta bu çýlgýnlýkla büyük bir nükler savaþ bile olsýlýk dýþý deðildir. Bu Gezegen tamamýyla bütün canlýlarýn da yok olacaðý bir zamana itilebilir hatta, oraya doðru hýzla ilerlemekteyiz.

Bu insan olmaktan da kaynaklanabilir, ya da insanýn deðiþtiremiyeceði “insanlýðý olabilir”.
Aslýnda insanlýk hiç bir gelecekte ortak paylaþýp barýþ içinde bir arada yaþamayý belki de hiç öðrenemiyecektir. Bu onun elinde olmayan “insan” yapýsýndan da kaynaklanabilir. Bir þey daha eklemek gerekirse, o da: Ýnsanlýk tarihi kanlýdýr, kirlidir. Temiz bir insanlýk tarihi yoktur.

Hiçbir tanrý “tanrýlar” da, insanlýðý kötü yoldan döndürememiþtir.

Ýnsanlýk tarihinde on bin yýl geriye doðru gidersek, sayýsýz kültürler çýkmýþ geliþmiþ ve hatta bin yýlý aþan kültürler de sonunda yok olmuþlardýr. Bilimsel incelemeler bunu kanýtlamýþtýr.

Çaðýmýzýn en önemli farký ise, tektonolojide geliþmiþlik durumu, Nükler’in bulunuþu ve kullanýmý. Bu yüzden insanlýk topluca yok olmaya doðru ilerliyor denilebilir. Günümüz bu toplu intihar sayýlacak geliþmelerin hýz kazanmýþ olduðu bir zamandýr. Bundan baþka: doðanýn hýzla tahrip edilmesiyle de ayný sonuç olabilir.

Bu olanlarýn hepsi de, dünyanýn her yerindeki küçük azýnlýðýn kar ve hakimiyet tutkusu için yapýlmaktadýr. onlar da “insandýr”

Bütün buluþlar nükler teknoloji de dahil askeri alanda sömürü ve hakimiyete ayarlý baský aracý olarak tepemizde tutuluyor....
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.