MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Hayalda kurtuluş
mem-o

Hayalda kurtuluş




Sürü...

Dünyanýn her yerinde, tek tek insanlar, çocuklar, kadýnlar, yaþlýlar da,

sürü bir sabah uyandýðýnda, her zamanki gibi; süt, kahve, çay, peynirli ekmek, çorba ve sonra çanta.
Dýþarý çýktý; ne yolda bir araç, ne tren, ne otobüs...polisler-askerler de yoktu. Kapitalizm dünyasý yok olmuþtu...
Bu bir rüya gibiydi.
Televizyonlar boþa dönüyor, bütün kanallar boþtu. Ne alýþýk savaþ haberleri, ölümler, intiharlar, aç ve yoksulllardan haberler. Yine diðer yandan, hayasýz yaþayan zenginlikten bahseden haberler de yoktu. Kýravatlý ve beyaz gömlekli tahsilli yalancýlar hýrsýzlar konuþmuyorlardý bir yerlerde.

Tabiatýn ve diðer canlýlarýn acýdan çýðlýðý tanrýlarý harekete geçirmiþti. Acilen toplanan tanrýlar, tabiatýn bu acýsýna bir son vermek konusunda anlaþmýþlardý. Kapitalizm altýndaki bu barbarlýðý durdurmak gerektiði konusunda hem fikirdiler.

Tanrýlar hiç sinyal vermeden dünyaya indiler.
Bu kapitalizmin barbarlýðýndan, eþitsiz yaþamanýn çýlgýnlýðýndan ve savaþ çýlgýnlýðýndan baskýdan sömürüden, þu insanlýðý, onlarýn çocuklarýný, hayvanlarý ve doðayý kurtarmalarý gerekiyordu. Ýnsanlýk bu kendi yarattýðý pisliði yine kendi gücüyle temizliyememiþti...Artýk hayat can çekiþiyordu.

En son söz alan bir tanrý “eðer biraz daha geç kalsaydýk, o zaman bu gezegen kullanýlmaz hale gelecekti kapitalizmin altýnda” dedi...

Bütün dünya þehirlerinde insanlar sokaklara dökülmüþ nasýl olduðu tam anlaþýlmasa da bu duruma seviniyordu her canlý. Her renkten insanlar sokaklarda çýlgýnca dans ediyorlardý. Hiç kimsenin kimseden bir þeyden de korkusu kalmamýþtý. Kimseler zorla savaþmayacaktý, herþey herkesin ortak malýydý. Bütün dünya zenginlikleri herkesindi. O azýnlýk, o soytarýlar zeytinleri gasbedenler, onlarýn boðaz kesen silahlý adamlarý, krallar, prensler de yoktu.

Devlet denilen o küçük azýnlýðýn baský gücü, onun iþkencecileri, polisleri, askerleri, yalancý basýnlarý da artýk yoktu. Tanrýlar ortak kararlarýyla bu baský aracýný yok etmiþlerdi.
Ýnsanlara iman satan kurumlar, sözde “tanrýyý” temsil eden dalkavuklar da yoktu ortalýkta.

Hayat serbestlik, özgürlük ve aþkla doluyordu yavaþ yavaþ....
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.