SON
SON
Nedir? Bitmeyen, tükenmeyen, arayış. Ne zaman bitecek, diye beklemek. Son , kavramına aykırı değil mi acaba “Son Aşama” geçişimi diye tanımlasam. Daha kolay olur, sanırım. Biz son kavramına çok uzak gibiyiz son yerine aşamaların varlığını ve yapısını araştırmak zorundayız , son biraz daha popüler bir olgu olup albenisi bilim insanlarını da çekiyor
Bilimdeki bu arayış, bilimin olumsuz bir yöntem izlenimine, hayal ve düşüncelerin sınırlamasına neden olmaz mı? Bu,benim yazdıklarım felsefi bir düşünceler mi yoksa bildiğimi sandığım fizik için bilimsel bir yazımı onu bilemiyorum. Bir çıkmaz içinde gibiyim.
Son hep orandı. Thomson atomu ve öncekilerden tutup da sonrakilere ve Modern Atoma kadar, hepsinin ortak adı: Son yani Atom.
20. yüzyıl atomun en küçük ve son olmadığını ortaya koydu. Şimdi ise daha küçük parçacıklar Foton, Elektron, Proton, Nötron, Nötrinolar…
Ben hep düşündüm. Foton son değildir. Foton enerji midir? Ki mutlaka enerjidir ,enerji fotonu oluşturmadan önce daha hangi parçacıkları oluşturmuş onlar başkasını, onlarda başkasını ve foton oluşmuştur.
FOTON:
Çok akıllı hatta aklı oluşturan temel parçacıklar desek Heisen Berg’e hakaret etmiş olacağız. Klasik avam gibi işte hep üst bir takdiri aldığımızı kabul edeceğiz. Ancak modern fizikçiler, fotonların akıllı parçacıklar olduğunu kabul ediyor olmalılar. Yoksa çift yarıkta girişimi açıklayamazlar. Fotonu gönderdiğinde fotonların nerede aydınlık oluşturacağını, nerede bulunmayacağını bildiklerini görüyorlar. Nasıl akılsız desinler? FOTONLAR AKILLI MIDIR? Şunu dersek Tanrı bize aklı fotonlarla mı verdi?
Tabi son yazdığım espriydi; ama idealistler için iyi bir malzemedir. Peki bu foton nasıl bir varlıktır. Aydınlatacağı yeri nereden biliyor. Fotonlar göremediğimiz boyutlarda oldukları için fotonların şekli, yeni bir önerme olmasa da Einstein’ın dediği gibi fotonun farklı bir yapısından kaynaklanıyor olamaz mı?
Ben fotonları bir galaksi şeklinde hayal ettim ve fotonların yarıklara, aynı yerden temasta olan fotonlara, aynı rotayı izleyerek, aynı yere çarpmazlar mı?
Fotonların %100 galaksi yapısı gibi olmaları beklenemez. Hata galaksi şekilleri birbirinin aynısı değildir. Ancak fotonların bir galaksi şeklinde olmaları gerekir. Boşluklu yapı fotonlar birbirini girişimde yok ederler ve bu durumda nereye gider fotonun sahip olduğu enerji?
Su dalgalarında birbirini yok ederken enerji seviyesi artan moleküllere aktarılıyor. Birbirini yok eden fotonların enerjileri nereye gidiyor?
Burada farklı düşünmem gerektiğini hissediyorum.
Foton yapısal olarak galaksiler şeklinde olmalıdırlar. Boşluklu yapıda olmaları şarttır. Foton daha az bir hacme sığabiliyor olmalıdır. Foton dönme hareketi yaparken hacim değişimine uğruyor olmalıdır. Foton farklı noktadan temasta bulunduğu yerde farklı davranışlar gösterir. Bir noktaya hedeflenen fotonlar hepsi aynı şeklin aynı yerinde,çevre ile temasta bulunmuş ve hepsi aynı noktaya hedeflenmiştir. Foton davranışsal olarak nereye gideceğini bu şekilde öğrenmiş olur.
Young deneyinde Fotonların birbirini kuvvetlendirdiği bölgede aydınlık ,zayıflattığı bölgede ise karanlık saçak oluşur. Bi birini kuvvetlendirirken oluşan aydınlıkların yanındaki karanlıklarda ise foton gelmemiş olur. Birbirini zayıflatan ve hatta yok eden fotonlar enerjilerini farklı bir forma çevirmişlerdir. Işık enerjisi formundan ısı enerjisi formuna dönüşüm gibi. Çünkü enerji yok olmaz deği lmi ? Gelelim bütün bu davranışı gösteren fotonun yapısı nasıl olmalıdır.
Foton sürekli dönen bir enerji yumağı şeklindedir. Foton merkezinde eksen bulunan ve bu eksen ile dönme dengesini sağlayan enerjidir. Bu fotonun yapısının sağlamlaştıran bir çekim kuvveti de oluşturuyordur. Foton yapısal şekil olarak galaksiler şeklindedir. Enerji si artınca enerji sıklığı artan ve küçülen bir hacme sahip olmalıdır. Enerjisi artan foton yüksek frekansta dönme hareketi yaparak hacmini küçültür. Daha çok dönerken hem dönme hem de öteleme hareketi yapan parçacık hızını değiştirmemiş olur. Işık hızını korumuş olur. Işık hızından daha yüksek hızlarla giden parçacıklar ise, enerjisi artınca aynı hacimde aşırı doyuma enerjik olarak ulaşmışlardır, parçacıklar dönme frekansı artarken hacimdeki küçülmenin yeterince olmamasındandır.
Foton merkezindeki çubuksu çekim merkezi dönme hareketi sırasında farklı yönlerde titreşimden dolayı çekim çubuğunun aynı anda farklı yerde aynı etkiyi göstermesi fotonun farklı konumlarda aynı anda bulunmuş etkisi yaratıyordur. Çekim çubuğu sadece çok küçük bir foton için olabildiği gibi aynı zamanda fotonlar birleşerek bir bozon bileşkesi oluşturup kuvveti farklı uzak mesafelere iletebilir. Bu yüzdendir ki bizim bilmediğimiz farklı renklerin olması gerekir.
Fotonun bu özeliği süper konumdanlık kavramını da açıklarken Heisenberg’in belirsizlik ilkesinin yükünü de hafifletir. Foton çekim merkezleri birleşince atomlar arası bağların oluşması kolaylaşır ve bir nötrona uygulanan kuvvet çok uzaktaki başka bir nötrona iletilir.
Foton üzerindeki bu tasarım bana felsefi bir bakış olması hazını verdi. Bunu zaman enerji tasarımı üzerindeki yoğunlaşmama aks ettirmeliyim.
ZAMAN – ENERJİ:
Zaman enerji hakkındaki fikirlerim kısa ve öz olarak açıklayacağım. Zaman ve mekan arasındaki bükülme dışındaki olması gereken bakışımı özetlemek istiyorum. Kütle ve zaman arasındaki bükülme olayını ben kütleyi enerji kabulü ile enerji zaman olarak dile getiriyorum. Zaten enerji ve zaman ayrılmaz bir ikilidir. Zaman –mekan ı büken şey enerji dir . maddesel ortamlardaki bükülmenin çoğu enerjinin form değiştirmesinde olmuş olmalıdır. Zamanın mekanda yer edinmesi gibi düşünülebilir.
Zaman – enerjinin evrimleşme hızıdır diyorum. Zamanı yüksek enerji hallerinde Einstein’den öğrendiğim kadarı ile zaman genleşmesi oluyor. Yüksek enerji hallerinde zaman akışı azalıyor. Yani yavaşlıyor zaman yüksek enerji hallerinde bir dirençle karşılaşıyor.
Zaman enerjinin yoğun olmadığı yerde ise hızlı akıyor. Enerji zamanın direnci oluyor gibi.
Zaman enerji etkileşimi Einstein ile biliniyorken ışık hızını geçen parçacıklarda zaman ne olur.
Sonsuzluk mu?
İşte büyük patlama doğru bir realite ise ölçülen ve tahmin zamanı yanlıştır. Büyük patlama anında zaman olamaz. Zaman durgundur, zaman geçmez, zamanın bir saniyesi bizim şimdiki zamanımız çok büyük sayılarla saniyeyi ifade etmesidir. Zaman her durumda eksen olarak ifade edilmemesi gerekir, zamanı bir oluşum süreci olarak ifade etmeliyiz. Zamanı eksen ile gösterme sadece bir tek değişkene bağlı olarak çizebiliriz. Sadece eşit veya yakın eneji evrimleşme süreçleri için aynı zaman kavramı geçerli olacağından grafike edilebilir. Dünya üzerinde kuvvet –zaman veya konum- zaman grafikleri çizilebilir.
Benim kendimin düşündüğü 2 tane deney taslağım mevcuttur. Olanaklarım el vermesi halinde enerjinin form değişimi , sabit yüksek enerji düzeylerinde; zamanı ölçmek deneylerini yapıp zamanın enerji ilişkisini kanıtlayabileceğime inanıyorum. Olacaktır ……………
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.