- 1868 Okunma
- 4 Yorum
- 0 Beğeni
75 şairden İşitme Engellilere Hediye" Yaşatan Aşk "Antolojisi
75 ŞAİRİN SİNCAN İŞİTME ENGELLİLERİNE ORTAK HEDİYESİ :” YAŞATAN AŞK” ANTOLOJİSİ
Ülke genelinde 75 şair bir araya gelerek Sincan İşitme Engelliler Derneği yararına “ Yaşatan Aşk” Antoloji kitabını yayınladılar.
Şair Rıfat Kaya tarafından hazırlanan kitabın bir bölümünde de işitme engellilerin aralarında anlaşmakta kullandıkları işaret dili de yer almış.
Sincan İşitme Engelliler derneği Başkanı İrfan Aşıkoğlu tarafından hazırlanan işitme engellilerin sorunları ve çözüm yolları yazıları , Fotoğraf albümü de yer alan kitaba Tokat’tan sadece Tokat’ın Tarkan’ı ünvanlı Şair Hasan Öğmen şiirleri ile katılmış.
Antolojiye 5 şiirle katkı sağlayan Hasan Öğmen , “Niye Kıskanayım” şiirinde bizlere şöyle seslenmiş:
Saçın yüzüne değse niye kıskanayım.
Yüzüne değen saçı boynuma dolayım.
Uzak yanaklarını öpücük alayım.
Hastayım dertlerime derman bulayım.
……
Hasan Öğmen saçlar ile başlayan “Niye Kıskanayım” şiirinden sonra aynı sayfada (71. sayfa) Saçlarını okşarken” şiirinde şöyle seslenmekte bize:
Ellerim saçlarını okşarken
Ellerim mi yumuşaktı?
Saçların mı?
Anlayamadım.
Tenim tenini sararken
Tenim mi yumuşaktı tenim mi ?
Anlayamadım…
….
Şiir böyle devam etmekte..
Bu ve benzeri şiirlerle devam eden Şiirler Tokat’ın Tarkan’ının antolojiye katkısı .
Bir zamanlar Tokat’ta ikamet eden Şair ağabeyimiz Rıfat Kaya ise antolojide yer alan ,”Kahrettin Gönül “ şiirinde şöyle seslenmekte
Neyin bedelini ödettin bana?
Hayatıma girdin…
Gideceğini biliyor muydun?
Sevginin bedelini ödettin
Ödettin.
Sevdim seni.
Vazgeçilmezimsin.
Ben mi istedim seni,
Yoksa sen mi ?
Bildin kendini sevdirmeyi
Söyle, Ne edeyim.
Haydi söyle.
Şiirler böyle devam ederken. Fatsa Ordu’dan Şair ağabeyimiz Hasa Gençay ise antolojide yer alan 5 şiirinden bir tanesi olan “ Anne ve Çocuk” adlı şiirinde şöyle seslenmekte:
Koca şehir suskun.. Durgun yine..
İnsanlar koşturuyor, sokaklarda…
Martı çığlıkları var havada…
Bir çocuk birde anne burada…
Çocuk bağırıyor, “Anne simit” diye
Simitçi bağırıyor “ Simit gevrek” diye.
Antolojide yer alan şairlerin isimleri ise şöyle sıra ile. Abdullah Ramazan, Ahmet Acar, Ali Özen, Azimet Işık, Belkiz Günaydın, Berat Behure Anteplioğlu, Can Abdullah yıldırım, Canan Korkmaz, Canan Kumsar, Çetin Kabak, Çiğdem Kılıç, Deniz Kestim, Dilşare Güngör, Erdal Söylemez, Erdal Taşköprü, Erkan Acar, Ertuğrul .Çitil, Faruk Civelek, Fatime Altuntaş , Fatma Kalkan, Ferah Çetin, Feridun İnce, Gökmen Yılmaz Erdem, Gönü Ersin Gürsu, Gülay Abu, Gülay Sıkılmaz Erçin , Güler Turan, Gülsüm Gülsün,Halim Akın, Hasan Gençay, Hasan Öğmen, Hasibe Kaya, Hatice Fiskeci, Hayrunnisa Aşkın, Hikmet Yurdaer, Hüseyin Zarar, Hüseyin Zengin, İbrahim Halil Akın, İsa Tekin, İsmail Aslantaş, İsmail Tuncel, İsmail Erduğmuş, Kemal Özdemir, Küçük Ali Yıldırım, Mehmet Kındap, Mehmet Sabri Kılıç, Mehmet Sarı, Meliha Deveci, Metin Tunçel, Mithat Karataş, Murat Avcu Şugul, Mustafa Şadi, Müjgan Akyüz, Nadir Çitil, Naime Koç Özeren , Nejla Özkan,Nihat Atalık, Nuri Gökgöz, Nursevim Aksoy, Nurten Aktaş, Ömer Özkurt, Rifat Kaya , Saffet Kuramaz, Serap Şen, Sevilay Çartık, Sevim Aslanalp, Sultan Tümen,Şenses Us,Şevki Kayaturan, Tayfun Bulut, Tayfur Işıkoğlu, Vehbiye Öztürkatalay Yersel, Yusuf korkmaz, Yüksel Akçum, Zerrin Tayfur.
İşitme engellilere destek olmak için maddi ve manevi güçlerini bir ataya getiren bu 75 şairimizi yürekten kutluyorum.