Yedi iklim dergisinin yeni sayısı çıktı
Yedi iklim dergisinin yeni sayısı çıktı
Kültür sanat, medeniyet edebiyat dergisi yedi iklim Nisan-Mayıs-Haziran sayısı (205,206,207) ile Uzun soluklu yürüyüşünü devam ettiriyor.
“Hayat bir yerden ve birden başlanır zenginlikler ve güzellikler katmak üzere bir yolculuğa çıkılır” diyerek başlar, derginin ilk sayfası; “Siyasetin politikası edebiyata, yani hayata uzak” sunum yazısı ile.
Bu sayının şairleri:Ahmet Murat, Mehmet Uçar, Murat Kapkıner, Mustafa Celep, Zafer Acar, Adil Doğru, Yusuf Armağan, Vaqif Bayatlı Oder. Thomas Stearns Eliot’tan çeviri şiir.
“salt mümindim
putperest
Yahudi
Hristiyan
yahut Müslüman olsaydım
benimle saf tutacaklardı”
dizeleri şair Murat Kapkıner’e ait.
Durali yılmaz “Gazaliye mektup” yazmış: “ Biz, mektup yazmayı çoktan unuttuk; sana anlatmamın gereksiz olduğu yollarla haberleşiyoruz. Öyle ki, deniz aşırı uzaklıklardan bile yüz yüze konuşabiliyoruz.Sizde bunun da ötesinde bir haberleşme vardı, biliyorum ama bu, ancak senin gibi havassın havassı yani erenler ereni insanlara hastı. Gerçi bu haberleşmenin kıyamete dek süreceği söylenir. En azından bize gelen bilgi bu yönde.”
Hüseyin Atlansoy Rasim Özdenören’in “Hastalar ve Işıklar” kitabından “Hışırtı”yı ele alarak yazarı değerlendirmeye çalışmış: “Bazı öyküler vardır. Okursunuz. Bir daha okursunuz. Bir daha… Sonra öykücüyü keşfedersiniz. Aslolan’ın öykü değil, “öyküyü anlatan” olduğunu sezersiniz. Bu durum size bir kapı açar: Kitap değil “yazar” okumanın daha değerli ve verimli olduğunu kavrarsınız”
Can Kartal, Hattat Tahsin Kurt’u anlatmış.
Kamil Keşil,Ali Haydar Haksal,Fatma Rânâ Çerçi, Recep Şükrü Göngür bu sayının kendini okutan yazarları.
Necip fazıl Kısakürek’in 1960’ta, hapisteyken Çetin Altan’a yazdığı mektubu orijinal el yazısı ile birlikte Çetin Altan’ın övgüye değer bulunan yazısı yan yana okuyucuya sunulmuş
“ Çetin, “Hürriyet” isimli bir yazını okudum. Seni tebrik ederim. Arada, ruhuna nûranî mânalar inebiliyor.böyle söylediğim için kusura bakma!... Beni ve Sana karşı fikirlerimi bilirsin. Beni sorma;zindandayım!...Bu kadar kafi değil mi? Bir gün beni görmeye değecek kadar maziden mâna ve hâtıra taşıyorsan gel!... Haktan gerçek ve selâmet ve saadet dua ediyorum. Toptaşı Cezaevi / Üsküdar Necip Fazıl”
Muhammet Emin Özkan , Mevlüde Alparslan, Hüseyin Işık yazıları ile dikkat çeken diğer yazarlar.
Halil Eser Çizgileri ile dergiye destek vermiş. Halim Öznurhan Filistinli öykücü Hasan Hamîd’i, Ahmet Köseoğlu “Zaman şehri: Şam”ı, Ali görkem Userin “Yerli edebiyatın kurtuluş savaşı:Edebiyat Dergisi’ni anlatmış. Kısacası dolu dolu bir dergi yedi iklim.
Yedi iklim dergisi irtibat adresi:Bağdat Cad. No:172 Kat:4 Esenyurt durağı Maltepe- İstanbul
Tel: 0216 399 1940
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.