Bizi Kale Alın
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZDAN BEKLENTİLERİMİZ
Eğitim öğretim süresince yapılan çalışmaların bir kısmı diğerlerine göre daha çok ehemmiyet arz etmektedir.Aynı şekilde bu tür çalışmalara ayrı bir ehemmiyet vermek lazım
Örneğin;
1-öğretmenler kurulu,
2-Bölge zümre toplantıları,
3-Nitelikli yönetim gibi…
Sene başı, birinci dönem sonu ve öğretim yılı sonunda yapılan öğretmenler kurulu toplantılarını hafta sonuna kaydırarak 5 saat ders ücreti karşılığında yaptırabilirsek eğitim öğretime ciddi bir katkı yapmış oluruz.Çünkü gündem maddeleri enine boyuna tartışılır,öğretmenim diyen herkes toplantıya katkı yapar ve yararlı kararlar alınıp sahiplenir.
Bölge zümre toplantıları sene başında yapıldığında her okuldan en az 10 öğretmenin ayrılmasıyla okulda derslerin boş geçmesine sebep olmaktadır. Bu çalışmanın da ders dışında yapılmasında fayda vardır(bu sene okulların geç açılmasından dolayı tatilde yapıldı yararlı geçti) özellikle öğretimdeki başarıların düşük olduğu illerimizde başlamak üzere zümrelerin yapılış amaçları ve uslunu zümre başkalarına anlatacak bilgilendirme seminerlerini düzenlemek gerekir. PİSA sonuçlarına göre başarısızlığımızın asıl nedeni zümrelerimizin verimli yapılamamasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır. Sorduğumuz soruları ciddi bir emek sarf ederek hazırlamadığımız için hayattan kopuk kısa ve zor sorular sorduğumuzdan öğrencileri düşünmeden çok ezbere ve formüllere yönlendiriyoruz.
Nitelikli yönetime gelince her yıl en az bir hafta yaz tatiline denk gelecek tarzda müdür ve müdür yardımcılarımızı uzman öğreticilerin rehberliğinde dünya ölçülerinde aydınlatmak gerek.
Eğitim öğretimi ve aynı zamanda insanlarımızın sağlığını yakından ilgilendiren temizlik sorunu hizmet alımlı yoluyla hallederek Milli Eğitimin bütün kadrolu hizmetlilerini hafta sonu ve hafta içi gece bekçileri olarak değerlendirmek lazım.
Bakamlığımızın 2006-2011 yılları arasında eğitim ortamında şiddetle mücadele eylem planını bütün illerimizde aktif hale getirerek ihtiyaç duyulan konularda idarecileri ,öğretmenleri ve velileri bilgilendirme seminerlerinden geçirmek lazım. Bu konuda her ilin iş adamlarından ya da yerel yönetimlerinin imkânlarından yararlanmak lazım.
Eğitim öğretim haftasını ulusal ve yerel, görsel ve yazılı basında ciddi anlamda ele alarak öğrenci ve veli olmanın ayrıcalıklarını anlatmak lazım.
Veli toplantılarını iller düzeyinde aynı tarihlere bağlayarak basın, televizyon ve bilbordları kullanarak velileri okullara yönlendirmek lazım.
Eyüphan KAYA-Alparslan Lisesi Müdürü-Sur İlçesi 1.Eğitim Bölgesi Koordinatörü
YORUMLAR
Öğretmenliği DEVLET MEMURLUĞUndan çıkarmak gerekiyor bence. Öğretmenler toplumumuzun en aktif, yerinde duramayan kişileri olmaları gerekiyor. bunun için bence öncelikle geçim sıkıntısı içinde olmamalılar, kendilerini derslere ve dersleri daha verimli hale getirmeye çalışmalıdırlar. belki de il ya da ilçeler düzeyinde başarılı öğretmenleri ödüllendirme, ya da öğretmenlerin her zaman performansını değerlendirebilmek için çok yönlü sınavlar yapılmalıdır... Yan, devlet memuru gibi hissetmemelidirler öğretmenler kendilerini...
___________________________
bu arada size tekrardan teşekkür ediiyorum Exani, ülkemizin en temel problemini dert edindiğiniz için...