Şekerim..
-Ay şekerim..Bugün çok şıksın..
-Şekerim..Söylemiş olduklarının hepsini yaptım..
Şekerim kelimesinin bu cümleler içinde duruşlarında bir incelik sezersiniz..İncelikler dışında ise samimiyetin tavan yapmış hallerinden birine denk geldiğinizi anlarsınız..
-Ne tatlı şeysin sen..Şeker şey seni..
şeklinde çocuklara yönelik hitaplara rastladığınız da şeker kelimesinin kullanılan kişi için güzel bir elbise giydirme merasimi olduğunu anlarsınız..
-Şekerim sende sıktın ama yeter..!!
cümlesine baktığınız zaman bile şekerimin direkt olarak karşınızdakini bozacak hallere sokmadığını fark edersiniz..Bu cümle karşısında ise tarafınıza veto verileceği de aklınızın ucundan bile geçmez..
-Bugünden itibaren şeker fiyatlarına yapılan yüzde bilmem kaç buçuk oranında zam geldi..
Tarzında bir haber aldığınız da ise evinizde bulunan küp şekerlerinde bu haber karşısında dağılıp toz haline geldiğine gözlerinizle tanıklık edersiniz..Zam oranı karşısında kişisel olarak etkilenenler haricin de genel bir etkilenme görülürse de bunu da şekerin süslenmiş püslenmiş olarak sunulduğu yerlerde katkı sağladığı içeceğe ödeyeceğiniz fiyat ta fark edersiniz..
-Bak şekerim.Bundan sonra benim istediklerimi yapacaksın..diye başlayan cümlelere denk gelindiğin de şekerim kelimesi her ne kadar küp şeklinde olsa da cümlenin devamında sıcak suda eriyen şekere benzediğini anlarsınız..
-Türk kahvenizi nasıl alırsınız ? Sade mi ? Orta mı ? Şekerli mi ?
Soru cümlelerine muhatap olduğunuz da şekerin ortama dahil olması ya da olmaması konusun da bir karar verileceğini, aynı zaman da şekerin tekil birinci şahıs durumunda bulunmayıp orta ve şekerli halleri dışında gizli hallerinin de var olduğunu bilirsiniz..
Gizlilik durumunu daha bir esrarlı hale sokmak içinde:
-Şekersiz mi ? seçeneğinin sadeleştirildiğini anlarsınız..
Yemek tariflerinin uçuştuğu görsel medyada uçma eyleminden çok etkilenen program yapımcılarınında uçarak,yemek yarışmaları düzenlediğini görürsünüz.Yemek yarışmalarının menülerinde ise tatlılar bölümüne denk gelmişsinizdir.
-Şu kadar ölçek şeker..
-Şu kadar kaşık şeker..
kullanacağınızı öğrendiğinizde şekerin ölçüleri hakkında az çok fikir sahibi olursunuz..
-Şeker bayramınız kutlu olsun...cümlesinde ise şeker’in cümle aleme bayram ettirdiğine de her sene şahit olursunuz..
Şeker kelimesi yukarıda yazılan hallere benzer başka durumlarda da cümleler içinde tatlı bir ortam yaratabilir..Şeker kelimesi sıcak suda eridiği halleri yaşarken,kullanıldığı dillerede ayrı tatlılık kazandırarak kalpleri de eritebilir..
Gelgelelim..
-Şekerin kaç çıktı ? sorusuna muhatap olduğunuz da uçak pilotlarına özenmemiş yer görevlisi durumun da cevaplar verirseniz.
-Tatlı dillim bal dudaklım.. cümlesine her zaman konu mankeni oluyorsunuz demektir..
Uçak pilotlarına özendi iseniz de bir anlık şaşkınlık,kırgınlık,biraz da üzüntü halleri yaşadıktan sonra uçak pilotluğunu bırakıp kontrol kulesinde çalışanlara özenmeniz gerektiğini benim gibi anlarsınız..
Yaşantınıza, kontrolden çıkmadan,kontrol altında tutmaya çalışacağınız şekerinizle ömür boyu şekerin sinirlerini zıplatmadan,onun isteklerini yerine getirerek onunla beraber olmanız gerektiği gerçeğini de katmalısınız..
Yoksa yoksa mı ?
-Şeker hastası mısınız ?
-Evet.Çok şeker olduğum da böylece tasdiklenmiş oldu..
Başka da bir şey değil...