0
Yorum
4
Beğeni
0,0
Puan
49
Okunma
KORKULAR
İnsan hayatta neden korkar? Sevdiklerinden, sevmediklerinden, ölümden ya da yaşamaktan... Bunun gibi birçok zıtlık bizlere korku verir.
​Buradaki esas anlam şudur: Bir kimse neye çok bağlanır ve onu ne kadar tutkuyla severse, bazen onun zıttı veya yokluğu ile sınanabilir. Misal; insan evladını çok sever ama bazen en büyük imtihanı yine evladı üzerinden olabilir. Dünyalığı sever, malları ile sınanır.
​Bu sebeptendir ki korkularımızdan korunmak için neden korktuğumuza değil, neyi ne kadar çok sevdiğimize bakmamız gerekir. Cevap tam olarak oradadır.
​Bizi yoktan var eden ve bizlere sonsuz lütufta bulunan Yaratıcı’dan daha üstün tutup bir şeyleri aşırı derecede kalbimizin merkezine koyarsak, Yaradan kendi varlığını ve sevgisini bizlere hatırlatmak için bizi bu korkularımızla yüzleştirebilir.
​Ezcümle; korkulardan arınmak ve içsel huzura ermek için kalbimizdeki hiçbir fani sevgi, Allah sevgisinin önüne geçmemelidir, vesselam.
Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.