2
Yorum
10
Beğeni
5,0
Puan
242
Okunma

EĞİTİM ŞART!
Değerli Hocalarım ve kıymetli dostlar, “eğitim” “öğretmen” “öğrenci” “okul” kavramlarını toplumdan ayrı düşünemeyiz; öncelikle bu toplumun temel dinamikleri dinamitlenmiştir! Bu kumaştan çıkacak elbisenin en iyisi bu kadar olur!
30 sene önce bas bas bağırdık, yazdık çizdik “bu milletin ayarlarıyla oynanıyor! 30 sene sonra bu ülkede diplomalı cahiller orduları üretilecek! Bu milleti savaşlarla yenemeyeceklerini anlayanlar milletin kültürünü hedef aldılar!” vb. sözlü ve yazılı olarak çok çabamız oldu, lâkin kimseye dinletemedik! Daha bunlar (maalesef) iyi günlerimiz; 50-60 sene öncesini hatırlayanlar; istenmeyen bir olaya şahit olunca “burası Teksas mı!” derlerdi, öyle derdik.. Teksas’ı da bilmezdik ama, oralarda yasadışı ve gayr-i ahlâkî hadisâtın çokça vuku bulduğunu kulaktan kulağa duymuştuk.. şimdi, o duyduklarımızın daniskası onlarca fazlasıyla her gün gözümüzün önünde yaşanıyor bu memlekette! Ülkenin eğitimi, kültürü, adaleti, aile yapısı, sosyal ve ticari iş ve işlemlerinde zımnen baz alınan mantalite Cahiliye devri Mekke’sinin Medya Patronu Nadr İbni Haris’in 2026 versiyonları! Her şey onlara teslim; daha çok para kazanmak adına yapamayacakları yayın yoktur! Hattâ “dindar” gözükenler, başlangıçta “İslâmî Medya” söylemleriyle yola çıkanların da yolda bulduklarına tav olarak nasıl yoldan çıktıklarını her gün bu yollarda görmeye de alıştık! Karamsar ve olumsuz düşündüğümü düşünmeyin sakın; bu bir durum tespitidir, bir karamsarlık ve olumsuzluk varsa o bizde değil ortada olan olaylardadır! Bunlara karşı olumlu TEDBİR alması gerekenler de MAALESEF tribünlere oynama ve reyting uğruna gerekenleri yapamıyorlar.. ne yapılması gerektiğini bildiklerinden de emin değilim!
Ortalama 100 yılda bir nesil değişiyor derler ya, 70’li yaşlarda olanların tek şansları (!!!) ortalama en fazla 25-30 sene kadar ömürleri kaldığıdır, daha ilerisini göremeden terk-i hayat edecekler! Fakat, gelecek yüzyılda da salim düşünce sahibi insanlar yetişeceklerdir muhakkak; işte onlar bizim neslimiz için çok hayırlı cümleler kurmayacaklardır diye düşünüyorum!
Yetkili olmayı çok sevdik ama sorumluluktan kaçtık! Sorumluluktan kaçan sorumsuz yetkililerin ürettikleri yetkisiz sorumsuzların etkinliğinin kaçınılmaz olduğu noktada işte bunları yaşamaya mecbur kaldık toplum olarak!
Ölümden başka her derdim dermanı vardır ama, öncelikle çözüme olan inanç ve NİYET olmalıdır.
Vesselam. 29.04.2026/İst.
Murat Kahraman
5.0
100% (4)
Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.