İnsanları ikna edemezsen akıllarını karıştır. harry s. truman
Aliustaoğlu
Aliustaoğlu

ÜLKE GÜNDEMİ

Yorum

ÜLKE GÜNDEMİ

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

124

Okunma

ÜLKE GÜNDEMİ

Son yıllarda gündemimiz hiç olmadığı kadar yoğun:
Siyasi tartışmalar, ekonomik dalgalanmalar, krizler, dış politik gelişmeler…
Konuşuyoruz, tartışıyoruz, taraf oluyoruz.
Peki, bütün bunların kaçı gerçekten hayatımızı iyileştiriyor?
Gündemimiz kalabalık, ama önceliklerimiz net değil.
Oysa bir ülkeyi ileriye taşıyan şey,
çok konuşmak değil; doğru meseleleri konuşup çözüm bulmaktır.
Gerçek meseleler ertelendikçe,
gelecek de ertelenir.
-Kısa zamanda tarım üretimini artıracak projeler neler olmalı?
-Enflasyonla mücadele edecek etkili bir kurul oluşturulamaz mı?
-Ailede, sokakta, her yerde şiddet neden yaygın durumdadır, şiddeti azaltmak için neler yapılabilir?
-Devlet bilim, sanat, kültür çalışmalarını yeterince destek oluyor mu?
-Eğitim sistemimiz dürüst, ahlaklı, çalışkan, vatansever kişiler yetiştirebiliyor mu?
-Üniversitelerimiz neden uluslararası başarılara imza atamıyor? Her ile üniversite açmak gerekli miydi?
-Yüksek teknoloji alanında dünya ülkeleriyle rekabet edecek bir seviyeye ne vakit ulaşacağız?
-Gençlere iyi bir gelecek sağlayacak politikalar üretebiliyor muyuz?

Devleti yönetenler, herhangi bir konuda ortak akılla(istişare ile) âdeta kılı kırk yararak karar verirler, sonra adım atarlar. Çünkü onların iradeleri bütün ülkeyi ilgilendirir, sonuçlarına hepimiz katlanırız. Netice itibarıyla siyasetçilerin gündeminde kısır çekişmeler veya hamasi nutuklar değil; vatandaşın asıl sorunları yer almalıdır.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ülke gündemi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ülke gündemi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÜLKE GÜNDEMİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL