Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. thomas carlyle
Deniz🌿
Deniz🌿

Cevabı Olmayan Sorular ...

Yorum

Cevabı Olmayan Sorular ...

( 5 kişi )

3

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

432

Okunma

Cevabı Olmayan Sorular ...

Cevabı Olmayan Sorular ...

Cevabı yok ,biliyorum...Ama yine de soracağım bunları ,en azından kendime...Hiç muhatap bulamasa da,hep cevapsız kalsa da,sormak anlamsız olsa da...
-Dünya zaten herkes için uğramadan geçemediği küçük büyük cehennemleri içinde taşıyorsa,ölüm sonrasında neden cehennem var?
-Seçemediğimiz onca şeyle içine doğduğumuz domino gibi devrilen bir hayatın hesabını neden vermek gerekir?
-Bunca ağırlığı taşıyan insanoğlu Dünyaya neden yine de bağlanır kalır?
-Beden kafesinde çırpınıp duran insan için bu kısa misafirlik neden bu kadar uzun gelir?
-Yola devam etmek için yakıt ikmali nasıl yapılır?
-Her güzel şey neden solar?
-İnsan neden görünen çukurlara düşer?
-Hiçbir rüzgarda sarsılmayan iç denge nasıl sağlanır?
-İnsan içinde yalnızlığı,acıyı taşıdığı gibi çareleri ve sonsuz güven kaynağını da taşır mı?
-Neden olduğumuz gibi sevemez kimsecikler bizi?
-Neden güzel insanlar değerinin altında işlem görür hep?
-Yaşamın büyüsü ne zaman terk etmeye başlar insanı?Hangi yaşta,hangi hengame sırasında?
-Neden fark ettirmeden çekip gider hayatımızdan sağlığımız,gençliğimiz,yaşama sevincimiz?
-Kendimiz olmaktan ne ya da kim vazgeçirtir
bizi?
-Ve bütün bu soruları her yerden cevaplayan sesi neden duyamayız bir türlü?

Tüm samimiyetim ve yönelişimle sorduğum sorularımı bir gün bir şekilde cevaplanmak üzere kalbimden var oluşun rüzgarına bırakıyorum...Seslere ,sözlere, suretlere bürünüp döneceklerini biliyorum.
Çünkü, bu mükemmel sistem hiçbir zerresini öylece unutmaz,her parçasını önemser ve sahiplenir,vazgeçmez...
Rüzgara bıraktım sözlerimi...Huzur olarak döneceklerinin eminliği içinde kalbim...
Artık öyle...İstesem de, istemesem de...


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Cevabı olmayan sorular ... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Cevabı olmayan sorular ... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Cevabı Olmayan Sorular ... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
5.1.2026 11:34:06
5 puan verdi
Metindeki en çarpıcı nokta, soruların cevapsız kalmasına duyulan isyan değil, bu cevapsızlığın içinde bulunan o derin "emin olma" hali. Soruları sormak bir eylem, onları rüzgâra bırakmak ise bir olgunluk makamı gibi duruyor. Özellikle "insanın kendi çaresini de içinde taşıyıp taşımadığına" dair sorgulamanız, tasavvufi bir derinlik taşıyor. Kaleminize sağlık.
Yinsani
Yinsani, @yinsani2
5.1.2026 00:27:09
hakikat ne ise bilmiyoruz, bildim diyen yalancı, inanamayız.
belki hakikat sorudur, cevaba da ihtiyaç duymaz..
eksilmesin huzurunuz,
saygılarımla...
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar, @egemavi
5.1.2026 00:16:09
5 puan verdi
Bu sorular hayatın anlamını arayan bir insanın içindeki sesin bir yansıması , hayatın zorlukları ve belirsizlikleri karşısında insanın nasıl ayakta kaldığını , aslında bu arayışın kendisi bile bir anlam ifade ediyor .
İnsanın içinde taşıdığı güç ve dayanıklılığı olmasa neden bu soruları sorsun ki ?
Tam da burada mesele , insanız ...

Selamlar iyi geceler ...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL