Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. don herold
ENESTURGUT
ENESTURGUT

Çocukluk Aklı

Yorum

Çocukluk Aklı

( 1 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

222

Okunma

Çocukluk Aklı

Kendimi biraz çocukluk günlerime götüreyim. Hani mahalle maçları yaptığımız o çayırlı sokağa. Yıl 1990’lar felandı. Yine bir yaz mevsimiydi böyle. Arkadaşlarla toplandık maç yapacağız. Takımlar belli oldu altışar altışar eşleştik. Tabi ben o zamanlar koyu beşiktaşlıyım. Hani Feyyaz, Ali, Metin dönemleri. Ama ne parlak beşiktaş dönemiydi o zaman. Neyse lâfı uzatmayalım, başladık kıran kırana maç yapmaya. Benim de ayağıma top geldiği zaman işte Feyyaz gole gidiyor diye söyleniyorum. O zamanlar Feyyaz hayranıydım. Karşı rakipten bir arkadaşım, bana gıcık olsun diye :

- Hayır sen Aykut’sun, Feyyaz değilsin. Aykut işte Aykut Aykut...

Bu beni böyle bir sinirlendiriyordu ki sormayın. Çocukluk aklı işte, şimdi olsa yapar mıyım ? Ben elime geçirdiğim taşları ona doğru fırlatmaya başlıyordum. Hayır ben Feyyaz’ım Feyyaz diye diye.

Ne günlerdi o günler. Maç daha eğlenceli oluyordu. Allah’tan attığım taşlar kafasına, koluna felan gelmiyordu. Bir düşünün hele, gelse ne olurdu ? Çok pişman olurdum. Dedim ya az önce çocukluk aklı diye. Şimdi ise halâ Beşiktaş’lıyım ama artık eskisi gibi koyu değil. Centilmence taraftarım diyebilirim. Yoksa Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon spor ve tüm süper lig takımları bizim için gurur verici başarılara imza atmışlardır.

01.09.2022

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Çocukluk aklı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çocukluk aklı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çocukluk Aklı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar, @egemavi
5.12.2025 16:13:08
Toplumun Kahramanları , Sporun rol modelleri , Filmlerde gördüğümüz etkili roller , çocukları hep çekmiştir . Wang Yuu kolsuz kahraman filmi ilk çıktığında mahallede çocuklar tek kollarını saklayıp birbiriyle tahta kılıçlarla savaşlar yapıyordu .
Sen feyyaz olmuşsun ne güzel .

Güzel bir anıydı .
Selamlar mutlu günler .
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL