Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. s. carnot
ENESTURGUT
ENESTURGUT

İnsanın Gözleri

Yorum

İnsanın Gözleri

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

392

Okunma

İnsanın Gözleri

Eğer samimiyeti ararsan, insanın gözlerinde ara. Yalana rastlamazsın. Doğru olduğuna, dürüst olduğuna inandırır seni o içtenlikle olan bakışlar. Hangi renk olursa olsun, sevgi ışığının her tarafını yansıttığını görürsün insanın gözlerinde. Peki ya tam tersi olursa insanın gözlerinde? Bir kandırmaca olduğunu düşünürsen eğer. Güven vermezse bakışları. Niyetinin kötü olduğunu anlarsan ki bu en tehlikelisi bence. O zaman da kötülük tohumlarının ekildiğini görürsün.

İnsanın gözlerinde yorgunluk olabilir, bıkkınlık olabilir, çelimsizlik olabilir, sevinç olabilir, üzüntü olabilir. Ama, şu üç günlük dünyanın hırsı, sevgisi, telâşı olmasın. Atmasın kendini bir belânın içine. İhtiraslara kurban gitmesin. Ağlamasın demiyorum. Elbet yeri gelince ağlayacak. Belki hatalarına, belki pişmanlıklarına. Ama riyakâr da olmasın. Gösteriş de yapmasın öyle bin bir kılığa girerek.

İnsanın gözlerinde hep umut olsun meselâ. Öyle kızgın , sert bakışlar da olmasın. Bu bana yardımcı olabilir, bu benimle ilgilenir duygusu uyandırabilmeli her zaman. Masum, saf, şirin, tatlı hallerinden asla vazgeçmemeli. İnsanın gözleri uykudan uyandığında, sabah öten kuşların seslerini duymasını istemeli. Zarar verici şeyler istememeli.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnsanın gözleri Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnsanın gözleri yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnsanın Gözleri yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL