boş akvaryum ve biraz balık yemi..
Ne kadar az kitap okuyorum ve ne kadar çok kitap alıyorum.
Evet evet, ben kitabevindeki o entellere hava atmayı seviyorum; gidip gidip bir kitap, hep aynı kitap, hep aynı kitabevi..
Ne kadar çok kitap okuyorum ve ne kadar az kitap alıyorum.
Evet evet, ben kitabevindeki o sığlara hava atmayı seviyorum; gidip gidip bir kitap, hep aynı kitap, hep aynı kitabevi..
Tanrı bugün bana, "oku" dedi.
Tıp kitapları okuyorum son günlerde, dekan kızdı, "sen doktor olmayacaksınki" diyor..
Ama dekan antikorların neler yaptığını bilmiyor. Dekan bir insanın ateşinin çıkmasının ne demek olduğunu bilmeden ölecek ve o güne dek koca koca gökdelenler dikecek..
Okuduğum bir kitapta martıların öfkelendiklerinde birbirlerine saldırmak yerine otları yolduğu yazıyordu. Geberesiye, güçleri tükenesiye değin otları yolar sonra hiçbirşey olmamış gibi kaldıkları yerden doğaya dönerlermiş. Bunu iyiliklerinden değil türü sürdürme yasaları bunu gerektirdiğinden yaparlarmış. Dekan bunu da bilmeyecek ama dekan türünü yok ederken ben hep otları yolacağım.
Bugün şiir yazmaya başladım.
Yani o kitabı yırtıp attım, o kitabevine bir daha hiç gitmemeye karar verdim, entellere ve sığlara hava atmamaya yemin ettim. Dekana biraz balık yemi ve boş bir akvaryum hediye ettim.
- Teşekkür ederim,
dedi
- Bir şey değil,
dedim.
nûn..
YORUMLAR
“Ne kadar az kitap okuyorum ve ne kadar çok kitap alıyorum cümlesi okuduğumuzdan daha fazla kitap almak isteğine “Tsundoku” diyorlar. Aslında bu tür kişiler kitapları okumak niyetiyle alıp bir türlü eyleme geçemeyenlerdir. Birde okuma niyeti olmadan kitap alıp istifleme yapanlar var. Aslında okuyacağımızdan fazla kitap almak insanı farkında olmadan ne kadar çok şey bilmiyorum düşüncesini belirginleştiriyor. Ve bu düşüncede olan kişiler öğrenmeye daha açık oluyorlar…
Doğayı okurken ya da gözlemlerken insanoğlunun fark etmesi gereken en önemli farkındalık hayvanların ve bitkilerin davranışları ekosistemi sürdürmeye yöneliktir. Biz insanoğlu bu anlamda gerçekten çok benciliz. Sürekli tüketiyoruz. Savaşıyoruz. Güçlüler zayıfı eziyor. Çocuklarımızı öldürüyoruz. Doğaya zarar veriyoruz. Son yıllarda moda diye değişik stillerde giyinme arzusunun bile doğaya verdiği zarar büyük. Sadece moda sektörüne kaynak oluşturmak amacıyla yılda dünya genelinde 160 milyona yakın ağaç kesiliyor. Hangi açıdan bakarsak bakalım oluşturmuş olduğumuz uygarlık herşeyi tüketiyor. Hayvanlardan, bitkilerden ve doğadan öğreneceğimiz çok şey var.
Kaleme tebriklerimi bırakıyorum.
Saygı ile,
akvaryum hazır
yiyeceklerde hazır..
daha ne olsun.
bence büyük iyilik yapmışsınız dekana balık vermeyerek .
kendisi akıl edip bulur belki balığını
hatta üretime de geçebilir:)
ki üretmek önemlidir
bunun için de bilgi beceri
bolca araştırma okuma gereklidir
değişik bir konuydu
beğeniyle okudum
kaleminize sağlık
sevgiler
Çok güzel, tebrikler...
"Dekan bunu da bilmeyecek ama dekan türünü yok ederken ben hep otları yolacağım."
....
zünnûn
Okunduğumu bana hissettiren ender takipçilerdensiniz. Beni okuduğunuzu bilmek güzel.