- 212 Okunma
- 2 Yorum
- 0 Beğeni
EMRE KONGAR.
EMRE KONGAR KİMDİR?
Prof. Reşit Emre Kongar (d. 13 Ekim 1941, İstanbul), Türk toplum bilimci.
Babası, Şişli Terakki ve Pertevniyal Liseleri felsefe öğretmenlerinden İhsan Kongar, annesi ise yine Şişli Terakki Lisesi’nde bir süre felsefe öğretmenliği yapan, Zapyon Kız Lisesi felsefe öğretmeni Mesude Kongar’dır.
İlk, orta ve lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi’nde gören Kongar, 1958-1959 öğretim yılında fen şubesinden mezun oldu. 1963 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü’nü, 1966 yılında da Michigan Üniversitesi Sosyal Çalışma Yüksek Okulu’nu, M.S.W derecesiyle bitirdi. 1968 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Sosyal Çalışma Yüksek Okulu’nu kurdu ve buraya müdür olarak atandı.1981 yılı Temmuz ayında "Atatürk ve Devrim Kuramlar" adlı takdim teziyle Hacettepe Üniversitesi Senatosu’nca profesörlüğe yükseltildi.
15 Şubat 1983 tarihinde, askerî rejimin üniversite konusundaki uygulamalarını protesto etmek için üniversiteden istifa etti. 1983-1987 yılları arasında Hürriyet gazetesinde danışmanlık, 1987-1991 yılları arasında ise KAMAR Kamuoyu Araştırma Şirketi’nde yöneticilik yaptı. 17 Nisan 1992 yılında Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. Kasım 1995’de bu görevini bırakıp Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeliğine geri döndü. 2001 yılında Cumhuriyet gazetesi yayın danışmanlığına atandı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat bölümünde sosyoloji ile Türkiye’nin Toplumsal Yapısı dersi vermekte ve Mehmet Barlas’la birlikte NTV’de Yorum Farkı programını sunmaktadır.
YORUMLAR
Emre Kongar şimdi TELE 1'de gazeteci Doktor MERDAN YANARDAĞ ile hafta içi saat 20:00'da "18 DAKİKA " adlı programı başarıyla sunmaktadır .
Ülkede hayranı olduğum gazete sahasında sadece bu iki etkin gazeteciyi izlemek bizlere aşırı güç vermekte.
Ana akım medya aksine tam da ATATÜRK çizgisindeki bu iki kabiliyetleriyle sınırları aşmış gazeteciye başarılar dilerim.
Size de saygılar...
Hocam Merhaba
Paylaşımlarınızda yüzlerce kavrama, isme yer verdiğinizi gördüm nicedir
Varlık Yayınlarının farklı konulara ayrılmış giriş niteliğinde konuyu işleyen yayınları ya da Gerçek Yayınevinin yine her biri bir konu etrafında işlenen yüz soruda dizisi aklıma geliyor bir bakıma, öz suyu itibarıyla şüphesiz
Her iki yayınevi de erken Cumhuriyetin aydınlanmacı çizgisinde genel kültür oluşturmak ister okurlarında
Bu noktada çabanız takdire şayan gerçekten
Bir dönem Barlas ve Kongar'ın tartışma programı dikkate değerdi gerçekten, Allah rahmet eylesin Mehmet Barlas'a, sağlıklı ömür dilerim Emre Kongar'a
Nihayet
Çalışmalarınızda başarılar dilerim
Selam ve saygılarımla.