- 513 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
BİG BANG DEN EVRİME
Son yıllarda evrim üzerine yazılmış kitaplar popülerliğini arttırarak çok satanlar arasında yer almaya başladı.Ben de bir çoğunu merak ederek okumaya çalıştım.Ancak geçmişteki evrim anlayışının, bilimin gelişmesi ile daha detaylandırması yanında hala cevapsız kalan soruları bulunmakta.
Evrim fiziğin amaçsız kuvvetlerini kendiliğinden ve bilinçsiz olarak milyarlarca yıl süren süreçte matematiğin olasılık hesaplarını görmeden evreni düzenlemeye çalışır.
Mutasyonlar tesadüf olarak değerlendirilirken,doğal seçilimin sistematik olduğunu savunan evrim teorisinde çelişki var.Bilimde tesadüfe yer yoktur.Tesadüfün bilimsel açıklaması olması gerekir.
Evrimin bilinci yok ve neden var olduğunu sorgulamıyor.Oysa biz insanların bilinci var ve neden varız diye soruyoruz.Yokluk var olmak zorunda mıydı diyoruz.Düşünürken var olan bizler düşünmeyince yok mu olacağız Descartes’ın dediği gibi. Evrim geleceği ya da geçmişi sorgulamazken biz neden sorguluyoruz ki.
Uzay zaman da hiyerarşik indirgemecilik sonucu ilk nesneye varıyoruz big bang patlıyor(10-35 sn.) .Ya öncesi!Hiç.Ya sonrası karadelik.Saf enerjiye kütle kazandıran higgs bozonu derken fizik, saf enerji olmasaydı neye kütle kazandıracaktı diye sorar felsefe.
Evrim teorisi biyolojik yaşamı temellendirmeye çalışırken,uzun bir süreç gerektiren birikimli doğal seçilim teorisinde varlık felsefesi yer almamaktadır.Evrim başlamadan önce ilk varlık neden ve nasıl oluştu,evrimin gerçekleşmesi için gereken “mutlak zaman”nedir(beynimi en çok yoran soru.Einstein biraz dinlendirdi, Hawking biraz, Michio Kaku biraz ama yetmedi henüz…),evrim zaman olmadan gerçekleşemez miydi?Varlık alemi neden var,açıklanmamıştır.Sadece canlıların milyonlarca yıl süren değişimini ve gelişimini temellendirmeye çalışmak maalesef evreni anlamamıza yetmiyor.
Diyebilirsiniz ki bunlar evrimin konusu değil.Evet evrimin konusu canlılar,ancak beynimin konusu evren.Evren olmasaydı canlılar olabilir miydi?
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.