- 663 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
TRAFİK CEZASI
TRAFİK CEZASI VE DUBLE-YOLLAR
Makale : Mustafa Toga - 2004
TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz hafta sonu Elit Palas Otelde düzenlenen “Manisa Güçbirliği” toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Genel Yayın Yönetmenimiz Nazmi Aydın’ı makamında kabul etti.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI SÖZ VERDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç ile görüşen Genel Yayın Yönetmenimiz Nazmi Aydın, Manisa’nın sorunları hakkında bilgi aktardı. Toplumu ilgilendiren projelerle Manisa’dan Ankara’ya gelinmesi halinde her türlü projeye destek vereceklerinin altını çizen Başkan Arınç, Manisa gündemi ile ilgili haberleri gerek Internet üzerinden yayın yapan haber sitemizi gerekse gazetemizi dikkatlice takip ettiğini belirtti. Başkan Arınç, buna örnek olarak şunu gösterdi; “ Internet’teki haber sitenizi sürekli takip ediyorum. Bir okuyucunuzun ziyaretçi defterine yazdıkları çok ilgimi çekti. Bu okuyucunuzun toplum adına yaptığı isteğini gayet yerinde buluyorum. Konunun takipçisi olmaya çalışacağım.”diye konuştu.
BİR OKUYUCU ŞUNLARI YAZDI
Başkan Arınç’ın ilgiyle takip ettiği haber sitemize düşüncelerini aktaran Mustafa Toga isimli okuyucumuz Başkan Arınç ve milletvekillerinden şunları istemişti; Íktisatcılar “ Bir ülkenin kalkınmışlığı alt yapısından belli olur ” der. Çok doğru bir söz. Hür ışık gazetesinin “ Ekonominin can damarı yollardır” başlıklı yazısını okudum ve sayın TBMM Başkanımız Bülent Arınç’ın Turgutlu-Manisa duble yolunun yapımı için katıldığı törende yapmış olduğu konuşmayı taktir ve saygıyla karşılıyorum. Bu vesileyle için için kanayan bir yaranın çözümü için sayın milletvekillerimizden ve sayın TBMM Başkanımızdan toplum adına bir istirhamım olacak. Türkiye bu hükumet döneminde duble yol konusunda gerçekten çağ atlıyor, bu konudan çok memnunuz fakat yollar değişiyor, dünya değişiyor ama Türkiye de kanunlar değişmiyor. Benim söylemek istediğim yollarımıza göre hız sınırı ve trafik cezaları. Tabi bu bir Eğe bölgesinin sorunu veya Ankara, İstanbul olarak değil tüm Türkiye olarak ele alınmalı.
Örnek: İzmir – Salihli arası çift şerit gidiş geliş yani tabiri caizse bu duble yolların bir otobandan hiç farkı yok. Ama hız sınırı diğer tek gidiş geliş yollar gibi 90 km. Kaza ve tehlike riski tek gidiş geliş yollara göre hemen hemen yok sayılır ama nedense hız sınırı aynı. Ne zaman 90 km nin üzerinde seyredersen muhtelif yerlerde karşınıza aniden trafik polisinin dur işareti çıkıyor. – “ Radara 100 km ile girdiniz “deyip, yazıyorlar cezayı. Elbette ceza yazan bu memurların hiçbir suçu yok çünkü onlar görevlerini yapıyorlar. Ama bir tüzük veya kanun değişikliğiyle bu tür duble yollar 110 km hız sınırına çıkartılamaz mı ? Otoban gibi bir yolda 90 km ile git git yol biter mi? Artık 1950 li yıllarda yaşamıyoruz ama neredeyse o zamanın kanunlarıyla yönetiliyoruz diyebiliriz. Yolların iyileştiğine mi sevinelim yoksa ne zaman ceza yiyeceğimize mi üzülelim ? Elbette viraj ve tehlikeli iniş çıkışlarda veya kavşaklarda hız sınırını bir tabela koyarak 70 veya 50 km ye düşürebilirler ama düm düz otoban gibi yollarda hız sınırı biraz yüksek olamaz mı ? Lütfen bu konuya eğil inmesini rica eder saygılar sunarım.”
HÜRIŞIK GAZETESÍ / MANÍSA Başkan Arınç, yayın yönetmenimizi kabul etti
Tarih: 26.05.2004 ... 142 kez okundu.
Manisa’nın yerel gazetesi, yazımı bu şekilde yayınladı. Türkiye’nin trafik sorunu çözümünde denize düşen bir damla su misali azıcıkta katkım olduysa ne mutlu bana …
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.