- 641 Okunma
- 0 Yorum
- 1 Beðeni
ÖÐRETMEN KÝM OLUYOR?
ÖÐRETMEN KÝM OLUYOR?
Günümüz dünyasý nelerin kýymetini biliyor ki, öðretmenin kýymetini bilsin. Gününüzün kýymetlileri insaný gerçek manadan uzaklaþtýran maddi varlýklardýr.
Dünya hýzla deðiþmektedir. Bu deðiþime ayak uyduramayanlar kendileriyle baþ baþa yaþamaktadýrlar. Öðretmen geçmiþle gelecek arasýnda köprüdür. Öðretmene deðer vermeyenler köprülerini saðlamlaþtýramazlar.
Ýþte yine bir öðretmenler gününe daha eriþmiþ bulunmaktayýz. Baþöðretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Baþöðretmenliðini kabul ettiði 24 Kasým gününü, 24 Kasým 1981 yýlýndan bu yana öðretmenler günü olarak kutlamaktayýz. 35. Öðretmenler Günü nedeniyle tüm öðretmenlerimizin öðretmenler gününü kutluyorum. Ellerinden saygýyla, hürmetle öpüyorum. Daha nice yýllar saðlýkla ve huzurla idealleri uðruna çalýþmalarýný, bu millet için güzel hayaller kurmalarýný istiyorum. Aramýzdan ayrýlanlara Allah rahmet eylesin. Ýnþallah mekânlarý cennet olur.
Öðretmenlik devlet memurluðu deðildir. Bir uzmanlýk mesleðidir. Ne hazin bir dönemde yaþýyoruz ki öðretmenler bir memurdan bile daha az itibar ve ücret almaktadýrlar. Bunun asýl sebebi düzenin para, gösteriþ, þan, þöhret ve tembellik üzerine kurulu olmasýndandýr. Yani okuldaki öðrenilenler, ilim ve bilim para etmemektedir. Çocuk para getirecek bir okula giderse zeki, gitmezse öðretmen baþarýsýzdýr. Zaten yarým gün çalýþan, tatili bol olan öðretmenlik deðil mi?
Eðitimin merkezinde olan öðretmen bütün eðitim çalýþanlarýyla ayný ücreti almaktadýr. Okulda öðretmenden daha az alan yoktur. Ama iþ eðitim ve öðretime gelince bütün sorumluluk öðretmenindir.
Öðretmensiz eðitim olur mu?
Özellikle okula ilk adýmýn atýldýðý ilkokul birinci sýnýfta öðretmen seçimi için kapý kapý dolaþan veliler öðretmenden baþka bütün idarecilerin elini ayaðýný öpmektedir.
Öðretmen kim oluyor?
Okula misafir olarak gelen bütün devlet ve millet büyükleri okul idaresi tarafýndan öðretmenleri görmeden aðýrlanýp gönderilmektedir.
Öðretmen kim oluyor?
Okulda çalýþan öðretmenin derdi, tasasý, istekleri, ihtiyaçlarý, çektiði zorluklar ve iyi bir eðitim için olmazsa olmazlarý hiç önemli deðildir. Sistem ne istediyse o olacaktýr.
Öðretmen kim oluyor?
Baþarýlý olmuþ, projeler üretmiþ, sistemin eksiklerini görmüþ veya okulun bir eðitim kurumu olduðunu savunmuþ öðretmen, idarecilerin gözüne girmediði müddetçe fark edilmez.
Öðretmen kim oluyor?
Bugün eðitim sisteminde herkes kendi yerini bilecek. Haddini bilecek. Öðretmenin yeri eðitim sisteminin en alt basamaðýdýr. Onun içindir idareci olmak için verilen mücadele.
Ýdareciliði alýnýnca psikolojik tedavi ihtiyacý ortaya çýkan, eþiyle boþanma durumu söz konusu olan arkadaþlar, sizin mesleðiniz neydi ya?
Gelecekte ayný yarýþ ve takla atmalar memurluk ve hizmetçilik bölümlerinde de olacaktýr. Çünkü bu kutsal meslekten kaçýþ var. Tabiri yerindeyse sorumluluk ve vicdan var, yetki, itibar ve para yok. Var mý böyle bir meslek daha?
Öðretmen kim oluyor?
Bunlardan temizlenmek, öðretmenlik mesleðini hak ettiði yere getirmek, milletin geleceðini güvence altýna almak, yetiþecek yeni kuþaklar için endiþe etmemek istiyorsanýz yapýlacak ilk iþ öðretmenin itibarýný ve yetkisini kendisine teslim etmektir.
Öðretmenden daha fazla hiçbir devlet memuru ücret almamalýdýr. Baþöðretmen milletvekili maaþlarý da öðretmenden fazla olmasýn demiþ ama boþ verin, benim vekilim iþini bilir.
Muhabbetle!..
Osman GÝRGÝN
Eðitimci-Yazar
[email protected]
osmanlýhaber.com
YORUMLAR
Henüz yorum yapýlmamýþ.