Ben Selfi'ye Karşıyım.
Bazen garip bir şekilde insanlar aynı hareketi tekrar etmeye başlıyor. Buna çılgınlık diyorlar. Selfi çılgınlığı Cep telefonu çılgınlığı, otomobille son sürat giderken öndeki araç normal gidiyor diye selektör yapma çılgınlığı, Üfürükçülerin "oral seks helal mi haram mı" ya varan insan hayatına müdahale etme çılgınlığı, İnsanların bu adamların ağızlarına bakma çılgınlığı. Asma kesme videoları izleme paylaşma şiddeti meşrulaştırmaya destek verme çılgınlığı vs.
Bunlar tamamen insanların düşünme yeteneklerini maniple eden tüketim toplumu oluşturan ve sadece kar amacı güden mihrakların işi. Belki bunda da paralelin parmağı vardır. Kendi suçunu başkasına atma yaptığının arkasında durmama çılgınlığını da eklemek istiyorum.
Mesela Dünya toplumlarında şiddet o kadar boyutlandı ve insanlar için o kadar meşrulaştı ki Resmen insan insana düşman oldu.
Hayatına bu derece müdahale edilen ve şöyle düşünmelisin hatta hiç düşünmemelisin çünkü ben senin yerine de düşünüyorum. Diyen anlayış tüm iletişim araçlarıyla insana dayatılırken Kendini var etmeye çalışan insan kendini ön plana çıkartmaya kendini göstermeye çalışıyor. Şiddetin meşrulaştığını gören insan kendine sıranın ne zaman geleceğini bilmeden başkalarına uygulanan şiddete göz yumuyor. Şiddete duyarsız kalıyor. Hatta bazen kendisi şiddete başvurarak kendini var etmeye çalışıyor.
Bu denli köşeye sıkıştırılmış olan insan gösterme dürtüsü ile kendini göstermeye çalışıyor. Selfi görüntülerinin arka planında insanın beynine gömdüğü tüm olumsuzluklara rağmen kendini güzel görüntülerin yanına koyarak tatmin etme içgüdüsü var.
Ey insanlık nereye gittiğinizin Farkında mısınız? Gerçekten Çıldırıyorsunuz. Gösterme merakını yenersen görmeye başlayacaksın. Yeter artık görmeye başla. Görmeye başlayınca farkına varacaksın ki İnsan beynine resmen tecavüz ediliyor.
YORUMLAR
Selfie cekmenin topluma zarar verdigini dusunen toplum algisiyla, televizyonlardaki seksuel iceriklerin toplumun ahlaki yapisini zedeledigini dusunen algi arasinda belirli benzerlikler kurulabilir ki, bu tehlikelidir. İki algi bicimi de toplumu belirli bir durusa kanalize etmeye ve kendi bakisiyla ' korumaya' calisir.
Yazi guzel ve yer yer guzel tespitler de getiriyor. Ne var ki tespit etme ile yargilama arasindaki farka ozen gostermek gerekiyor.
Oyle bir sey.
Basarilar.
taymaz
Neticede birileri kendi bakış açısını topluma dikte etmeye çalışıyor aslında. Refah artışının kriterleri nelerdir. gdo lu beslenme mi kendi yaşadığı ortamları selfi ile arka planda güzel görüntüler eşliğinde paylaşma mı Toplum olarak bazı soruları kendimize sormamız gerekiyor. Kendimizi göstermek yerine durum tespiti yapmak çevremizi görür hale gelmemiz gerekiyor. Malesef neyin iyi neyin kötü olduğunu belirleme bağlamında sürekli iletişim araçlarının aşırı enformasyon yükleme çabaları karşısında insan iyi veya kötü konusunda kendi fikrini oluşturamıyor. İnsanlara sorular sorduğunuzda etkili güçlerin empoze ettiği kalıplarla başkalarının fikirlerini savunmaya çalışıyor ...