- 645 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
boşluğun zararları
Toplum bir içinde yadsınamaz bir gerçek vardır ki bu da kalıcı izler taşıyan somut ve soyut harf tekerrürü mevcuttur,bundan kastımız ezberlenir ve hayal hatırlama ve gördüğünü cümleye çevirme hastalığı arasındaki farkın iyice çözümlenebilmesi
hisler kuvvetlidir düşünce oluşturmadan demeden önce
arka kapağı iyi okunmaya yarayan insanda üç boyutlu gözlüğün farklı cisimleri birbirinden ayırmaya yarayacağını bilmekte fayda var,bu şekilde duygu ve düşüncelerin de birbiriyle bağlantılı olmasa da farklı olacağını bilmek mütekamil bir neticeyi ele verir.
farkındalık yüce gönüllük izzeti nefis kibir ve mütevazi bir karekter torbası delilen karıncalara yemini kaptırdığı fareler gibi bir olasılık çıkarır;bu yüzden metamorf kullanmakla imge kuruntusunda kaybolmanın verdiği sonuçla eşit bir vaziyet yer alır
toplum her ne kadar inkar etse de tanrı mutlak düzenin gizli yöneticisidir.yönetimi terslemek yönetimi güdülediği amaçtan çıkarmak tanrının yaratılış amacına terstir.tanrının cümleleri değiştirilip cümlelerle oynama yapılamaz bu yüzden devletin de oluşturduğu kuralları inceldiği yerden düzeltmenin kuralları vardır.
insanların yönetimde iştirak ettiği nokta mutlak güvendir.güven hasbelkader bir sonsuzluğu birleştirirken bu dünyayla derinlik arzettirir ..bu yüzden devletin sonsuzluğu irdelenmiş harf burukluğu gibi bir deyişle içe ferahlık verir.
devlet başkanın kulandığı kelimelere yön veren bir dilbaz gerek.
’Parti kapatma teklif dahi edilemez’
işte!
hukuka yeni başlayan bir öğrencinin kanun çıkarma istek ve arzusu
burda!
yeni bir yenilik azletttiren bir cümlenin katlettiği hukuk
bu yüzden iyice çözümlenmesi gereken ve üzerinde yoğunlaşarak arka kapağının iyi okutulması gerektiğine inanılan bir duruş..
ne yazık ki
madde çıkarmak hiç de zor olmasa gerek
söyleyiş gayet sakin ve içten değil gelişi güzel söylenmiş bir söylem
ama dikkat edilesi konu çözümleyen ve derinliği olan oluşturulmuş kuralları hiçe saymadan oluşturulmuş bir maddenin içeriğinde de eksiklik ve noksanlıklar var
bunlara önemle bahsedildiğinde kuralları hiçe sayılan bir hukuk sisteminde tabiki bir cezanın olması mutlaktır bu yüzden temel amaç hukukun zarar görmesine engel olmak temelsiz bir söylem hukukun zedelenmesine sebep verir..
tanrınınm söylemleri değiştirilemez ;lakin insani fıtratın oluşturduğu söylemler değiştirilebilir bunları irdeleyip incelemek boşluğa girmemenini verdiği önemdir..
boşluğu her istediği yöne çeker;yönetimi elden bırakmamak lazım...
toplumu yöneten mutlak bir gücle zorba bir yığın kelimeyi derinliğinde incelemeden yönetime mahal verecek olacak şekilde kullanırsa ortaya bir takım takıntı ve sorunlar çıkar..
evet!
hemen hemen bütün şairlerin ortak sorunu..
gördüğü şeyi cümleye çevirme rahatsızlığı
imge kullanmak hayatın derinliğine mahpus giymiş bir sevdaya örtü takmak gibidir.Herşeyin aşkın hissiyatında eriyip bittiği bir tümcedir..
buı yüzden kudretli bir nuun harfi gibi tırsmış,toprağa harfi yeşertip aşkın küllerinden doğurmak çok zordur
ezberlenen cümlelerin ortaya döküldüğü zamanı belirleyen bir şarap ne yazık ki sarsmış devlete mükellef olan yönetim fakirullahlarını
sevgi karıncası ile yeşertilen isyan tavşancığı ihanet peşinde..
meclisin aşk protezi denge ve fren mekanizması da bu durumu onaylayacağa benziyor..
derinliği kangren olmuş bir cümle zıplayan bir top gibi olasılık çözdürüyor hakikat öğrencilerine
’ devlet anonim şirketi gibi yönetilmeli’
evet!
okunan arka kapakta çözümlenmiş bir veziyette söyleyeninde kim olduğu gayet açık ortada
bir şair dilinden yazılmış bir cümle bu kadar şiire benzer
sayın Recep Tayip Erdoğanın geçmişiyle ilgili bir takım derinliğe ve hafızasına indiğimizde hitabetini şairliğinden aldığı bir gercekle karşı karşıya kalacağız.
bu durum şairce bir yönetime maruz kalacağını ortaya döker
devlet şiir değildir ve devlet şairce bir söyleyişe asla mahal vermez
bu yüzden şairlerin kullandığı imgelerini bulma metodu olarak gördüğünü cümleye çevirme istek ve arzuların bir devlet baskanın da mevcut olması devleti şair tarafından yönetildiği gerceğini ortaya döker..
EVET!
görselliğe h(e)zimet veren cümleler ihanetin sebebçisi...
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.