- 1043 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
GİRESUNLU ŞİİR DOSTLARI VE ŞAİR USTAOĞLU / Hikmet OKUYAR
Giresun ve ilçeleri kapsamlı tanıtım turizm kültür sanat etkinlikleri çoğaldıkça okullardaki beldelerdeki ilçelerideki ve il merkezindeki şiir dinletilerinin özel yetenekli şiir yorumcularının haberleri Giresun medyasına yansıdıkça 2200 rakımlı Eğribel Tepesi ve yakınındaki Çobanlar Çeşmesi gizemliliği ile ilgilenen fotoğraf sanatçıları ile doğa hayranlarının ve hikayecilerinin eserleri yayına girdikçe Şebingülü şiiri yazanların merakları çoğaldıkça..Giresunlu Şiir Dostları da Giresunlu aşık ozan şair şiir yorumcusu canlar da çoğalıyor..Yeni yeni şiir kitapları çıkıyor..Eynesil, Görele, Tirebolu, Alucra, Dereli, Bulancak ve Çamoluk civarlarından.. yeni yeni isimler geliyor yeni yeni eserlerle..
.......
İsmiyle, eseriyle, iddialı saygın duruşuyla ve şairlik mesleğine yatkınlığıyla Giresunlu Şairler arasına bir hemşehrimiz daha katıldı.Giresun, Güce doğumlu Giresunlu Şair Mustafa Onur Ustaoğlu şiir dünyasına GÖLGEM isimli 141 sayfalık serbest ve aruz ile yazılmış sürpriz şiirlerde bezeli eser ile merhaba dedi.
Merhaba Giresunlu Şair Ustaoğlu!
Şiir Dünyasına, Şairler Meydanına hoşgeldin.
Sen´i,
Primiz Abdi Beğ aşkına; Hasan Ali Yücel, Mehmet Emin Yurdakul, Can Akengin, Arif Ozan, Vahit Kaya, Nurhayat Sakarya, Muammer Baydere, Zehra Ö, Yımaz ve Şebingüllü Alyazmalı gibi canların deyişlerinin coşkusunda selamlıyorum.
Hoşgeldin Giresunlu Genç Şair Ustaoğlu, Şiir çağlayanlarına katılman bizi de coşturdu...Hoşgeldin yeniden..
Bu katılım ´´ tek ben varım, tek ben elçiyim, tek ben temsil ediyorum ..´´ havasıda değil, yazılan şiirin kalitesi ve çapı kadar yeri olan bir mekanda olacak; Yeni isimle yeni eser; özel yetenek, bilgi, beceri ve yoğun emek sayesinde ciddi ve saygın olan mesleğin heyecanı ile gelişecek şiir dostlarına şiir eleştirmenlerine şiir tahlilcilerine ulaştırılacak şiir köşelerine ulaşacak.
GÜCE
Sen gidersin bir yolda, ben düşerim peşine,
Koca yıllar geçti bak, kapanmaz mı bu ara?
Nice dünyalar gördüm, rastlamadım eşine;
Yağmur oldum yağdım hep, yabancı topraklara.
Kimse duymaz sesini, Gelivera´yla akarsın,
Çıkarsın Boz Dağı´na, saklanırsın bir ine.
Sen sinsi bir şeytan, çok canları yakarsın,
Akıl sır ermez derler başa gegen işine.
....................
diyen Giresunlu Şair Mustafa Onur Ustaoğlu kendisini biraz daha yakından tanımamız için Güce şiiri ile güzel bir başlangıç yapmış.Bizi zaman tüneli için alıp götürmüş özbenliğimize.Bu Yolculuk, Eğribel´in ötesine de olacak Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar´a, Köprübaşı´na, Tamzara´ya da uzanacak.
Yaklaşımlar şiir yüklü duygularla şiir güzelliğinde olmalı..
Gittiğimiz ulaştığımız yerlere bir memleket sevdalısı gibi varıp da oralarda karşılatığımız insanlara bir selam sonrasında sanatçı saygınlığında yaklaşmayıp denetçi gibi ortalığı kasıp kavurmaya çalışmak kesinlikle şiire de şaire de sanatçılığa da alkış getirmez.
diyerek tecrübelerle kesinlik kazanmış tespitlerimizi paylaştığımız Giresunlu Şair Mustafa Onur Ustaoğlu Cinius yayınları arasında neşredilerek 12 tl fiyatla şiir dostlarına arzedilem Gölgem isimli eserinin yayın heyecanı ile ilk mesajını da vermiş ve " Unutmayalım ki ; kitap, kültürdür, yarındır. Biz de yarınımızı oluşturmaya başladık. Başarım yok, başarımız var. Bu çalışmada bana destek olan, yüreğini ortaya koyan tüm hemşehrilerime teşekkürü borç bilirim." demiş.
....
Giresunlu Şair Mustafa Onur Ustaoğlu, Giresun Atapark´ta açtığımız ´´ Giresunlu Şairin Şiir Şenliği´´ isimli özel şiir sergisi ile ´´Türkiye Sevdası ´´ konulu karma şiir sergilerinde yer alamadı ama Giresunlu Aşık Ozan Şair ve Şiir Yorumcuları ve şiir dostlarının belleğinde yerini alacak.
Şiirlerini zevk ile okuyup takip ettiğimiz Ozan Arif, Ahmet Kaçar, Zehra Ö. Yılmaz, Muammer Baydere, Hayrettin Günay, Ali Zafer Topşir, Ali Gğlsoy, Fatih Aydın, Murat Doludizgin, Zihni Arslan, Ali Dilki, Mehmet Kuzkaya, Dursun Akkuş, Fatma Soydan, Fatma Arık Pampal, Rızvan Alkan, Recep Akın, Alim Avcı, Mustafa Bayındır, Süreyya Aydın, Lokman Dumanlı, Kadir Şişman, Ali Dursun, Dursun Avcı, Aziz Öztürk, Ruhi Hasarı, Ozan Deryalım, Gülşen Kaval, Remzi Sılaburcu, Nihat Öztürk, Nihat Çelik, Filiz Bayrak, Zeynep Demirbaş, Nermin Yılmaz Budakoğlu, Osman Ünal ve Emine Usta şiirlerinin de yeni kitaplarla bizlere ulaşmasını diliyoruz.
’’ GÖlgem’’ ´´ gibi.
Yazımızın okuyucularıyla paylaşmamız için Giresunlu Şair Ustaoğlu´nun gönderdiği şiirleri; şiirsevenlerin beğenisine şiir tahlicilerini değerlendirmesine sunuyoruz.
GÜNBATIMI
Kiraz ağaçlarını arasından izledim,
Günbatımını Giresun´da.
Martılar kaçıyorken yuvalarına.
Art arda parlıyordu
Caddelerde ışıklar
Ve kol kolaydı Özgürlük´ te aşıklar.
Derken,
Kapısından geçiverdim, eski okulumun.
Çocukça hevesler peşinde koştuğumuz
Merdivenlerinde oturdum.
Zaman ne kadar hızlı dedim,birden.
Sonra, sessizliğine karışıverdim
Oyunlarıyla büyüdüğümüz sokaklarının.
Ve hayatımdan geçen herkese
Seslendim içimden,
Sağolun, hoşçakalın...
2004- Giresun
____________
SÜRGÜN
Sürgünüm, yok takatim,
Dalavereci bir günde.
Alengirli bir viraj gibiyim,
Yol ayrımı karanfiller renginde.
Gökdelen kokulu sevdalar,
Kalender bir yolculuk azmi...
Bir kuş kulübemdeki kırıntıları yalar,
Dönüş vakti gelmez mi?
2010, Mustafa ONUR USTAOĞLU
´´ Gölgem ´´ isimli eseriyle Ekim sonu İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi´nde düzenlenecek kitap fuarında hemşehrileriyle, İstanbullu şiir müzik şarkı türkü ve şiir yorumcusu dostlarla buluşacak olan Giresunlu Şair Mustafa Onur Ustaoğlu´nu imza günü gelinceye kadar tanısak da imza günlerine hazırlıklı gitsek daha iyi olmaz mı?
Öyleyse; başarılarını şiir yüklü duygularla kutladığımız;
KİMDİR GİRESUNLU ŞAİR MUSTAFA ONUR USTAOĞLU?
Temmuz 1984´ te Giresun da doğdu. İki çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. Çocukluğunu geçirdiği Güce İlçesi´ne ortaokul birinci sınıfta veda etti. Yatılı okullarda geçen iki yılın ardından, Giresun Lisesi (YDA)´ni başarıyla bitirdi. Katıldığı birçok edebi yarışmada (En İyi Şiir Okuma, Toplumsal Şiir Yarışması vs.) birincilikler elde etti. Lise yıllarında yerel basında köşe yazarlığına başladı. Sırasıyla lisede Yeşil Giresun Gazetesi, üniversite sıralarında ise Türkiye Manşet Gazetesi´ nde yazarlık yaptı. Gazi Üniversitesi Çorum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi- İktisat eğitiminden sonra Girne Amerikan Üniversitesi- Rehberlik Psikolojik Danışmanlık okudu. İşe başlaması dolayısıyla bu okuldan eğitimini tamamlayamadan ayrıldı. Halen Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü´ nde memur olarak çalışan Ustaoğlu, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Eylül 2010 da " Gölgem " adlı şiir kitabı yayınlanmıştır.
Şebingülü sunumlarımızla ´´ Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcularına ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer. Hikmet Okuyar ´´ şeklinde dillendirdiğimiz özdeyişimize daha çok destek beklentlerimizle ..
Nice şiirli ve şuurlu günlere...
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
_______
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.