Gerçeği yansıtmaz sahte yüzleri
Yemyeşil bakıyor yeşil gözleri
Gönlümü hırpalar aşkın sözleri
Ağzında dilleri yalan söylüyor
...
Devamını oku »
Gerçekte içimde fırtınalar kopuyor
Onlarca soru var, yanıtsız kalan
Hepsi içimde, birer duvar örüyor.
Bakmayın yalancı kahkahalarıma
...
Devamını oku »
Makaraya sarma bari
Nasıl beni benden aldın
Al canımı yorma bari
Tüm kapıları kapatıp
...
Devamını oku »
Bir de zehrini yılanın
Kâh yalanından içtim
Kâh zehrinden yılanın
Ölmedim
Ölmedim zehrinden de
...
Devamını oku »
........... Bu cefakar yaşı kemale ermiş huzuru bekleyen analardan biri olan annemi, ellerim şakaklarım da hayal ederken görür gibi oluyor anısına saygımdan hikayesini yazıyorum. ............,.
Yol altı taşlı bahçemizin mutat işlerinden, yükü çalı çırpı olan emektar eşeğimizin önünde, yorgun argın düşüncelere dalmış evimize doğru yürürken, önünden tozu dumana katarak geçip giden traktörün tozunu teneffüs edip de çaresizliğine hüzünlendiğini görür gibi oluyorum. Bir zamanlarq kalabalık nüfusumuzdan nasıl oldu da karı koca yalnız kalabildiklerini ağıdımsı mırıldandığını, evlat hasretine, boşa geçen ömrüne hayıflandığını, içli yöre türküsünü tiz sesiyle mırıldandığını, derin bir of çektiğini duyar gibi oluyorum. Yüreğinde çöreklenen hasret yangınının sönmediğini, kahırlı günlerini unutmadığını, beklenen sona doğru yürüdüğünün farkında olduğunu, başı önünde eşeğimizin yularını çekıştirirken dehh dediğini duyar gibi oluyorum.
Bu ataerkil Anadolu kadınının, beklentisi olan o ileri ki günler gelmeden hakkın rahmetine kavuştuğunu, cenaze evinde eş dost ve akrabaların ağıt yaktıklarını görüyor gibi oluyorum. Büyütüp umutlarını boşa çıkarmayan, gurur duyduğu biz evlatlarının uzak diyarlarda acı haberi alıp görevleri nedeniyle cenazeye yetişemediklerini, hoş görerek gülümseyen ruhunun kendi cenaze seranomisini izlediğini, görür gibi oluyorum. Gözü yaşlı babamın evlatlarım belki cenazeye yetişirler diye cenazeyi bir gün beklettiğini, sessiz ağıdına yakınlarının da eşlik ettiğini, ağlamaktan yorgun düşenlerin oldukları yere yığılıp kaldıklarını, gün ağardığında başsağlığı dileyerek evlerine gittiklerini görür gibi oluyorum.
...............
Definden sonra eşinin ayak ucunda göz yaşı dökerken yaşlı babamın çok uzaklara dalıp gittiğini, ebediyete uçup giden meleğinin hayat arkadaşının beyaz bulutlar arasından tebessümle bakarak üzülme bey, yaşadıklarımız iki pedelik bir oyundu. Biz rolümüzü en alasıyla oynadık. Birinci perde benimle kapandı. İkinci perde de sen varsın. Acele edeyim deme sakın. İkinci perdeyi sen oynayacak sen kapatacaksın dediğini duyar gibi oluyorum. 011221 mcicek
...
Devamını oku »
Bir yıldız kaydı gökyüzünden
Gözüm birden dalıverdi
Gecenin üryan saatinde
Doğmamış bir çocuk ağladı sessizce
Hıçkırıkları duyuluyordu inledikçe
...
Devamını oku »
Günlük işimizi, eylemlerimizi, fiillerimizi, sözlerimizi.. ifa ederken; işimize ne kadar ehemniyet verir, onu ne kadar, ciddiye alırız?
İşin bu yönünü hiç düşündünüz, ARAŞTIRIP, İNCELEDİNİZ… mi?
Bırakın sıradan işleri, helâle ve harama veya ibadete ve Allah’a, dine ve imana, ahlaka ve vicdana.. ait işlerimizde; ne derece dürüst davranarak, işin hakkını verir, o işi lâyığı vechiyle, ne kadar ciddiyetle yaparız.?
İşin gerçeği şu ki, her yaptığımız işi, biraz da yalancıktan.. yaparız veya yapıyor görünürüz.
İnanmazsanız, buyurun kendinizi bir defacıkta olsa test edin de; kendinize karşı, ne kadar dürüst olduğunuzu veya olmadığınızı, bir defacık ta olsa görün ve kendinizi biraz daha yakından tanıyın...
...
Devamını oku »
sevmiyorsan bana neden umut verdin
benim ile bir oyuncakmışım gibi oynadın
ne hakkın vardı buna
canımda can olsan da
damarımda kan olsan da,
...
Devamını oku »
Ülke viran olmuş umrunda kimin
Cahilin elinde ekonominin
Ters yüz olup battığına ağlarım
Mustafa Deniz
...
Devamını oku »
Sevgisi yoksa sevenin
Gözlerinin içi parlamıyorsa sevgilinin
Görünce titremezse tuttuğun Elin
Aşkıda yalandır anlayın
..
...
Devamını oku »