"Protest ( Kaan İnce’ye )" isimli şiir 14.10.2017 23:50:14 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir. Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Madem bu putlar yasa savaş istiyor tanrılar nereye baksak ihanet neye dokunsak kan sormaz mıyım, nerdesin ey tanrım
Madem yetmiyor gücü sevginin yaşamı onarmaya herkes herkese düşman çiçeklerin alnında kan lekeleri kalbinden güneşi hançerliyor insan
Madem katliamlarla boğuluyor dünya kötülükler diz boyu duyulmuyor iyiliğin sesi acımasızlıklar kin kusuyor cennet adına cehennemi yaşıyoruz acılarımızın sütüyle büyüyor çocuklar ve bütün umutlar kördüğüm
Madem yaralı göğüs kafesindeki kuş salamıyorsak gökyüzüne düşmanlıklara karşı koyamıyorsak acılarımızı saramayacak kadar çaresizsek başaramıyorsak ve beceremiyorsak en büyük erdeme sarılmayı kim kime, dum duma bir tufandaysa dünya hiç bir bahçe yeşermiyorsa içimizdeki çölden
bırakıp burda bu koca yüreği çekip giderim bende
Nuri CAN 1992
Kaan İnce 1970-1992
Kaan İnce, çok genç yaşta uçup gidenlerden, aramızdan biri, sıkı bi şair, 2 Şubat 1970’de Ankara’da doğar. İlk, orta ve liseyi Ankara’da bitirir. 1986’da şiirle ilgilenmeye başlar. 1990’da Ankara Üniversitesi Sosyoloji bölümüne girer. Ocak 1991’de Milliyet Sanat Genç Şairler köşesinde ilk şiiri yayımlanır. Çağdaş Türk Dili, Yazılı Günler, Damar, Promete, Karşı dergilerinde şiirleri yayımlanır. Nisan 92’de Yaşar Nabi Nayır Şiir yarışmasında Mektup şiiri yayımlanır. 1992’de Gizdüşüm adı altında yazdıklarını bir yayınevine verir. 11 Ağustos 1992’de, İstanbul Kadıköy’de, Ümit Oteli’nde 05.00’de atlayarak canına kıyar. 20 Ocak 1993’de Kaan İnce Kültür ve Sanat Vakfı kurulur. Ekim 1993’de de İzlek dergisi çıkar.
Afşar Timuçin, kitabın önsözünde Kaan’ın Bıraktığı başlığı altında şöyle der: Zamansız ölüm yoktur, erken ölüm vardır. Ölüm ölümdür. Şu ya da bu şekilde oluşu birşeyi değiştirmez. Yaşamı savunmak gerekir, ancak ölmeyi bilmek de birşeydir. Bazen ölüm bizi yakalar, bazen biz yakalarız ölümü elimizle.
* İşte Mektup şiiri:
MEKTUP Yarım kalmış acılar denizi pencereme konardı geceyle, savrulurdum. Gözyaşı kokusuyla dolu bir kuğu, zamanın sonuna kalkan, sürgünümdü; göz mavisi duman, sessizliğim. Aktım ölü deniz kızıyla gökkuşağı saklı mektubun içine, pulumuz rüzgar oldu, postacımız güvercin. Civa gibi eridik kabımızda. Kırmızıya gittik. Hemen yokladım yüzümü yağmurun yuva yaptığı ellerimle. İyice şaşırmıştı alıcısı vapur ıslığımızın. Saplandı gözlerimin ışığı yeni güne.
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.