Duyulmasını istediğimiz bir sevgi mesajı iletmek istiyorsak, bunun gönderilmesinden başka çare yoktur. Bir lambanın yanmaya devam etmesini istiyorsak, ona sürekli gaz doldurmalıyız. (Teresa Ana)
Paylaş
"GÖR BE MEMİK AĞA" isimli şiir 6.10.2018 23:28:32 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir. Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Ayak uyduramadılar bu asra, yeni çağa, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa... Terk eylediler ağalığı da döndüler uşağa, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Başkaları, bitirdiler mallarını sağa sağa, Dahası, bunlarda başladı onlara yağa, Hey babam! Sonunda beni de düşürdüler dağa, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Sen ki; dik durur, hep hempalardın öz soyunu, Sen gitsen de lakin, hala kazanlar var kuyunu, Bunlar gafil, ben de bozamıyorum oyunu, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Ortalık; çok sinsi ve haset akraba dolu, Bataklık olmuş oğullarının sağı-solu, Yok mudur bu uçurumdan kurtulmanın yolu, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Dost tuttukları; ödlek, korkak birer tavuk, Kimisi aşağılık, kimisi ** ve de lavuk, Bunlar, onlara bile olmuş dalkavuk, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Çevrelerini sarmış, alçak, hain ve de nankör, Birine yapılana diğerinin gözleri kör, Yılmadan çabalayan Nafiz’in halini bir gör, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Memik Kiya* da derlerdi sana hey Memik Ağa, Pabuç bırakmazdın namerde, soysuza, yavşağa, Uyan da bir bak, senden doğan bu sefil uşağa, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Sana; Hasan oğlu erkek Memik Ağa derlerdi, Toplumda lafını bozamaz, lafını yerlerdi, Dost tuttukların namert değil, er oğlu erlerdi, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Sefil oğulların mecliste laf yer oldular, Senin azaplarına ağam, paşam der oldular, Her biri bir kansızın peşinden gider oldular, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Kurtlar öldü, kocadı, ortalık dolu çakallar, Şimdilerde her oğlun, bir ite, soysuza kullar, Hele torunların desem…Yenir gider akıllar, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Söyle babam, senin ruhun ölü mü diri midir? Yanındakiler, Zöhreler mi, yoksa huri midir? Oğullarının bazıları dölünün kiri midir? Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
Ben senden töreme; erkek oğlu erkek Nafi’yim, Bıraktığın soyunu, sopunu hep müdafiyim, Merak etme sen, ben bu aymazlara kafiyim, Kalk ta Nafi’nin erliğini gör be Memik Ağa, Kalk ta oğulların halini gör be Memik Ağa…
'Batur Nafiz Tançağlar' Nafi Çağlar Hacıömerli 19 Eylül 2006-Kocasinan/Bahçelievler/İst
Sattılar mülkünü hep, aynı zamanda vatanı, Baş tacı ettiler, güzelim vatanı satanı, Bir gün gelirler şu karşıma, utanı utanı, Kalk ta, oğulların halini gör be Memik Ağa...
'Batur Nafiz Tançağlar' Nafi Çağlar Hacıömerli 5 Ekim 2012 Pt. Çobançeşme/Bahçelievler/İst
[ italik ] * Kiya ; Osmanlı döneminde yerel yönetici anlamında kullanılan bu deyim, günümüzde de bu anlamını korumakla birlikte Gaziantep başta olmak üzere Kilis’te ve Kahramanmaraş’ın güney ve doğu bölgelerinde muhtar yerine kullanılmaktadır. [ /italik ]
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.