"GOR GİZEMLİ DANIŞMAN" isimli şiir 15.9.2017 03:32:42 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir. Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
[ italik ]İskender Aristo'ya danışır, üç soruyla: - Zaptettiğim her yerden eşrafı süreyim mi? Yoksa hapse tıkmak mı, efdaldır güç zoruyla? Ya da kesip biçerek defteri düreyim mi?
Elcevap: - Sürgünde toplanarak isyana yeltenirler; Zindanda, mahkûmları kazanıp güçlenirler; Kılıçtan geçirmekse, kısa vadeli çözüm, Filizlenen her kuşak, öç için bilenirler...
- Onların arasına fitne tohumları ek !.. Kavgaya tutuşsunlar, Hakem ol, sorguya çek !.. Kendi aralarında birlik için muhtemel Bütün yolları tıka, başın rahat edecek !..
İskender, Hocasının öğütlerini tutmaz; Üç adamı var ise, ikisini yaşatmaz; Üstelik kendisini Tanrı yerine koyup Kahhar'a meydan okur, mızrağı yere batmaz...
Genç yaşta bir ak-çöple cenk eder, ölüm üter; Ondan miras bu kıssa hala "gor gizem" tüter...
YUSUF BİLGE [ /italik ] * Eşraf: Bir yerin ileri gelenleri. * Efdal: Erdemli, çok üstün, daha iyi. * Kahhar: Kendisine karşı çıkanları, ilahlık iddiasında bulunanları, ezen, mahveden, yok eden anlamında Allah'ın en güzel doksan dokuz isminden biri. * Ak-çöpleme bitkisi: İskender'in ölümüne neden olan çok zehirli bir bitki türü. * Ütmek: Bir uğraşta ya da oyunda rakibini yenerek onun zararını kendine kar saymak. * Gor gizem: 1. Ölenle mezara gömülen sırlar. 2. Derin örgütlerin esrarengiz işleri.
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.