İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? foostenelle

Ve Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Ve" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Ve ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Ve" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Ve ile ilgili " 16789 " şiir aşağıdadır.
Kaybettim bütün dostlukları
Yağan yağmurlarla birlikte
Silinip gittim kuytulara.
Karanlıklara kucak açıp
Maskeli hayatlarda

...
Devamını oku »
O, âteş-i şehvetin, rahme düşen cemresi

Aşkın tek semeresi; Allah’a muhabbettir
Hakka âşık kalblerse, billahi bir mabettir


...
Devamını oku »
Domuza omuz verilmez
Kuyuya da düşmüşseniz
Domuza omuz verilmez

Omuz versen, çıkıp gider

...
Devamını oku »
Muradım bir hurinin, gizlice çalmasıdır

Elmâs-ı aşka hırsız, ürkek nigâh-ı pinhân
Nigâhbânı uyutan, yektâ handân-ı cânân


...
Devamını oku »
Terk edip gittin vefasız aşkım
Düğün davetiyen geçti elime
Ellerin olmuşsun vefasız aşkım

Gözyaşlarım sana hediyem olsun

...
Devamını oku »
Akl-ı âşık ya belde, ya dudakta ya saçta

Aşkın peçesi düşmüş, şehvetin çamuruna
Âşık eşkini katmaz, aşkın pak hamuruna


...
Devamını oku »
Yar vefasız,
Zaman vefasız.
Bahtım kara,
Tufan kasırga,
Baş döndüren kargaşa,

...
Devamını oku »
Öbür dünyada hak ederek aldığın cezadır''

Veciz Nedir ? ( Özdeyiş ) Söyleyeni belli, kısa, anlamlı sözdür. Bireysel ya da toplumsal bir ilke, bir görüş, bir kanıyı en kısa yoldan anlatır. Yaşam deneyimine ve gözlemlere dayanır.

...
Devamını oku »
Düşen bir damla nutfe, örttü zîrek nusunu

Cânânlar âşık olmuş, fânî yâl u bâline
Didârlar ayna olmuş, cânanın cemâline


...
Devamını oku »
Güneş benimle oyun oynuyor
buluta cilve
vay yaramaz vaay
kaç gündür gökyüzünde
görünmüyor ay

...
Devamını oku »

İlk 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL