- 30 Mayıs 2011'den beri üye
Kendisi Hakkında Yazdığı Tanıtım Yazısı
Terceme-i Hâl :
1982 yılı Zilkade ayının onsekizi Pazartesi günü Dünya'ya gelmişim. Ömer olan abimin adıyla musamma olaraktan babaannem benim de adımın Osman olarak koyulmasını istemiş.
Doğduğum ev Küçükçekmece’nin Sefaköy semtinde İnönü mahallesi denen üç katlı bahçeli kagir bir evin bulunduğu mahalde meskun idi. Bugün de var olan bu ev Kars’ın Arpaçay ilçesi Hamzagerek köyünden şehre indiğimiz ilk evdir.
Dedemler ebâecdad buralı olup büyükdedemlerin 1876-1877 yıllarında Osmanlı-Çarlık Rusya’sı arasındaki umumi harbe efkar ikame ettikleri bugün Ermenistan’ın başkenti olan Erivan’a bağlı bir kazadan mübadele göç şekliyle zorla ve zulümle gönderilmiştirler.
Geniş bir ailede büyümemle üzerime titreyen aile fertlerinin aşırı sevgisine binaen narin bir yapıya sahip olmamdan da kaynaklanan yakalandığım bronşit hastalığından kurtulamıyışım hocaya müracatla kurban kesilerek defedilmiş.
Eğitim Yılları :
İslam aleyhtarlığının en şiddetli olduğu yıllarda yalnızca yazları açılıp kapanan kuran kurslarına devam etmekle yarım kalan Kur’an öğrenimimi ancak onbeşli yaşlarda tamamlayarak ilk hatimimi indirebildim. Mektebe başlamadan önce Kur’an Hocasına gitmeme rağmen eğitim sisteminin müsaade etmeyişi, ailemin ve tüm bu diğer şartların da marifetiyle o yıl Mustafa Eravutmuş İlk Mektebine başladım. İlk ve o zaman ki adıyla orta tahsilimi tamamiyle bu mektepte bitirdim. Yazları çeşitli işlerde çalışır okul harçlığımı kendim kazanmaya başlar boş vakitlerimde de başta dini ilmihal kitapları olmak üzere elime ne geçse okuyordum. İlk okuldan itibaren başarılı bir öğrenciydim. Özelliklede sözel ve tarih konusunda ki daha ilgili ve başarılıydım. Fakir bir ailenin çocuğu olarak babam beni liseye göndermek istemedi. Fakat daha sonraları bir toptan-veresiye bakkal dükkanımızın olması hasabiylede lise tahsiline ailede abimin okumayışı ve ve kız kardeşime de örnek olarak ben kaldığımdan ötürü okuyacak bir kimse olsun deyip Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümüne yazdırdılar. Son senemde de ESEM Elektrik Sayaçlarında staj gördüm.
1996 yılında Liseye başladığım zaman, şahsiyet ve fikirlerim ana hatlarıyla tebellür etmiş bulunuyordu. Kendime göre fikrî bir muhitim de vardı. O yıl (1996) Kuran kursundan hocam ve yeni başladığımız emlak inşaat işinden ortağımız olarak imam hatipten terk ettirilmeye zorlanan ve bu sebepten de muzdarip okuyamayan iki değerli insan aynı dertle hallenen yine beni kaderin bir cilvesi en büyük etkileyen insanlar arasında olmuşlardır. Bunlar, CHP, M. Kemal Paşa ve inkılaplara bakış açımın teşekkül etmesinde mühim bir merhale oldu. Esasen öteden beri evimizin dindar havasında bunlar menfur ilân edilmiş olduklarından bende, bu istikamette bir temâyülün ilk nüvesi mevcuttu. Lâkin bu sûretle başlayan yakın tarihimizle alâkalı bir bakış açısı, zamanla gelişecek, hayat ve mücâdelemin hâkim çizgisini teşkil edecekti.
Lise sonunda kazandığım Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Teknikerliği bölümünü dönemin imam hatiplerinin önünü kesmek üzere uygulanan katsayı adaletsizliğiyle eşit şartlarda sayılan bölümüm yüzünden istediğim lisans düzeyinde eğitimi alamayacağım için istemedim. Daha sonra katsayı dezavantajı, bölüm değiştirme , kazanıpta gitmeme gibi vesair nedenlerden dolayı puan yükseltmek zorunda kaldım vede Lise sonunda Nurcuların olan Kültür Dershanesine ÖSS için gitmeye başladım. Buradan ve Liseden bazı milliyetçi dindar arkadaşlar edindim. Bunlar vasıtalarıyla Risale-i Nur külliyatı okumalarında bulunarak haberdar oldum. O sırada güdümlü demokrasi mücâdelesinin hızlanmasıyla dindar insanlar da milliyetçilik adı altında yavaş yavaş fikirlerini izhar etmeye başlamışlardı. Bu sebeple üç-beş sayı çıkıp batan birkaç sayfalık gazete ve dergiler görülüyordu. Bunların her birinden birşey kapmışımdır.
1999-2000 yılları arası süren dershane tecrübemden sonra hasbelkader İstanbul Haliç Üniversitesinin aileden de gelen inşaatçılık geleneği şansıyla Mimarlık bölümüne girmiş bulundum. Fakülte hayatım lisedekinin birkaç katı daha hareketli ve mücâdeleli geçti. Ehemmiyetli olanı bir taraftan çalışarak, diğer taraftan da okumak sûretiyle fakülteyi yürütmüş olmam ve dava için uğraşmaktan bir an bile geri durmamamdı. Üniversitenin karşıt sol görüşlü olması bu dönemdeki duygularımın iyice bastırılmasıyla sivrilmiştir. Vakıf üniversitesi olduğu için babamı ikna etmek ancak dükkanda ona çalışarak okul parasını çıkaracak kadar yardım etmekle olabilmişti. Yine de okulumun dövizle olan eğitim masraflarını ödemek dönemin hükümet krizleri nedeniyle her gün yaşanan devalüasyonla katlanarak bir hayli meşakkatli olmuştur. İlk bir yılı İngilizce hazırlık olmak üzere beş yıl sonra 2005’te buradan icazet aldım.
Bir yıl aradan sonra İstanbul Kültür Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Ana Bilim Dalı Mimari Tasarım programında yüksek lisansa başladım. Aldığım 11 dersten verdiğim çeşitli sınav ve makaleler yanında bazıları danışmanım olan Doç. Dr. Hakkı Yırtıcı’ya verdiğim “Mimarlık ve Tüketim” gibi makaleler internette yayın fırsatı bulmuştur. (1) 2008 sonu itibariyle buradaki mastır eğitimimi tamamlayarak hem okul hem iş hayatım yalnızca iş hayatıyla mesleğe en faydalı olacak sürece girmişken askeri celp kararı ile 2009 Nisan’ında kesintiye girmiş ve de her türlü maddi-manevi yoksunlukla ve haksızlıklarla inanca, insana saygının olmadığı 2009 Kasım ayında İzmir Ege Ordusu Narlıdere Kışlası İnşaat Emlak Şube Müdürlüğünde vatana kısa dönem Çavuş olarak yaptığım hizmetle son bulmuştur. Askerliğin bana kattığı ve öğrettiği sırasıyla şu iki şey olmuştur.Birincisi askeriyenin artık bir peygamber ocağı olmayışı, ikincisi ise kattığı sabır, sebat ve metanetle Allah’ın kader-i ilahisine boyun eğmek.
İş Hayatı :
Okuldan sonra iş hayatım bir ay gibi hemen ve çok hızlı başladı. 2005-2007 yılları arasında ilk işimi yine ikamet ettiğim ilçede bulunan ASM İnşaat Peyzaj Sanayi ve Dış Tic.Ltd.Şti.nde buldum. Buradaki görevim saha mühendisliğini ve de hakediş –kesin hesap işlerini takip etmek olarak iş bitimine kadar sürdü . Uygulamasını yaptığım işlerden bazıları ;
Esenyurt Sınırlarındaki Dini Tesislerinin Çevre Düzenlenmesi ve İhata Duvarlarının Yapılması İşi
Esenyurt Sınırlarındaki Okullarının Çevre Düzenlenmesi ve İhata Duvarlarının Yapılması İşi
Esenyurt Belediyesi Yemekhane Binası İnşaatı ve Çevre Düzenlenmesi İşi
Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Evi İnşaatı İşi
Fatih Belediyesi 2. Bölge Parkların Bakım ve Onarım İnşaatı İşi olmuştur.
İkinci işim ise 2007-2008 askere gidiş dönemi öncesine kadar, sonrasında da yüksek lisansımı tamamlama fırsatı bulabileceğim Çakı İnşaat Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ndeki şantiye şefliği görevimde olmuştur. İBB’ye yaptığım Eyüp ilçesi Alibeyköy semtindeki bu proje bir sosyal ve sportif tesis olarak yarı olimpik kapalı yüzme havuzunu da içermekteydi. İş bitimim ile askerlik ve yüksek lisansımın son dönemi olması takdiri ilahi ile tam bir tevafuk olmuştur.
Üçüncü şantiye şefliğimi ise askerlik dönüşü Bilgili Mobilya’nın iş merkezini Yurtkura 235 yataklı yurda çevirme olarak gerçekleştirdim. Bu iş ise dört ay gibi kısa bir sürede çoğu zaman gece mesaisiyle bitirilebilmişti.
2010’dan beri Çakır İnşaat ve Tic. Ltd. Şti.nde Küçükçekmece Belediyesine yapmakta olduğumuz Söğütlüçeşme mahallesi Taştepe mevkii Bilgi Evi İnşaatı Projesinde şantiye şefi olarak çalışmaktayım.
Özel Hayat :
Halen bekar olup bir evli abim ve bir de bekar kız kardeşim bulunmaktadır. Cennetmekan pederim ve valideme de ALLAH (Celle Celâlühü) bereketiyle hayırlı ömürler ihsan eylesin.
Dipnotlar
(1) [http://www.mimdap.org/w/?p=14739"Mimarlık ve Tüketim"] – Osman Şişen, ''www.mimdap.org'', 01 Ocak 2009. Erişim: 27 Ocak 2009