ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Ferda,ca

Ferda,ca

9.1.2018 16:26:56

Eskiden müzikler bile daha dinlenilesi ve daha doyurucuydu,aşklar da öyle...

Eskilerin üstüne yenileri koyaamadığımızdan mı diye düşünürüm bazen.


Eski denilen hep bir devir dir aslında . çocukluk özlenir gençlik özlenir, çünkü insan kendini inandırmıştır bir kere asla oçocukluğundaki gibi pamuk şeker yiyemeyeceğine ve asla gençken olduğu gibi aşık olamayacağına. olmaz da yiyemez de. artık sorumluluk denen kalıpları vardır artık ayıp vardır ..

insan ne zaman kendini ve yaşamını yaşamayı bırakır ortak yaşam içinde yitip gider o zaman eskiye döner, insandır sonuçta asla ruhsal ve duygusal doyum olmadan yaşayamaz, koşmaya başlar nereye yetişecekse, bir bakar ruh arkada kalmış .. o zaman "bir şeyler eksik" duygusu uyanır o zaman eskiler hatılanır, düşünmeden (!) yapılanların güzelliği içinde kalır özlemle..

insan ne zaman eski mutlulukların güzelliklerin yerine yenisini koyamadığında eskiye takılır kalır, bir nevi 'gerçek ben' e duyulan bir özlemdir bu sanırım, olduğumuzdan çıkıp olmamız gerekeni olmuşuzdur ve bu olmamız gereken hep bir beden büyük elbise gibi durur üstümüzde, çıkarıp atmaya cesaret edemediğimiz, güven (güya) dediğimiz ama ruhumuzu tüketen bir kemirgen olarak kalır...

Eski aşklar da şiirinizdeki gibi,yaşanılası ve sadıktı...
Bizler ne şanslı çocuklardık değil mi arkadaşım,en azından o duyguları kaleme alabiliyoruz.Yürek sesiniz daim olsun saygılarımla hocam.


Şiir Bilgi

Yaşanmamış Aşkların Şairi

Yaşanmamış Aşkların Şairi

ARAR OLDUM SENLİ GÜNLERİ


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.