ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
dağ gülü

dağ gülü

21.10.2010 00:50:32

* * *
Rabbim bir iyilik yapayım dedim
Bana iyi bir ders verdin
Rabbim şüphe yok her şeyi
görürsün ve hikmetini bilirsin
Kullarına hikmetini gösterirsin
İki çikolata aldıranda sensin
Satıcıya iyilik ettirdin
Meczup kadını sevindirdin
Öğretmenimin açlığını dindirdin
Gazi cemal öğretmenin
Yüreğini sevindirdin


Çok güzeldi, hem de çoook.. Allah'ın hikmetinden sual olunmaz, bunu niçin sakat eyledin, bunu neden deli... bunu neden yüzsüz, bunu neden dilenci.. bunu neden garip eyledin, bunu neden veli... bunu neden güzel eyledin, bunu neden çirkin... bunu neden yücelttin, bunun yeri neden yerin dibi.... bunu neden hükümdar eyledin bunu da neden hizmetçi... bu neden yetim, bu neden öksüz... bütün bunlar aklımızdan geçer elbette, bizler gafiliz, neyi bilebiliriz ki, sadece naçar bir faniyiz, kendimizce yorum yaparsak neden, niçinlere, Yaradana şirk koşmuş oluruz ki bundan Allah korusun bizleri, gaybı sadece ve sadece yerlerin, göklerin terbiyecisi Yarabbilalemin bilir... Bir hadis vardır;" her geceyi kadir, her gördüğünü hızır bil" diye.. Bilemeyiz ki neyle sınanıyoruz, biz her şeyden habersiz dolanıp dururuz yeryüzünde lakin neler olup bitiyor etrafımızda hiç bilmeyiz, görünmeyen ne olaylar, kimler bizimle dolanıyor, izliyor, bizleri hangi olayların içine sürüklüyor, kendi irademizin dışında neler yapıyoruz ben de çok şahit oldum ve artık bıraktım kendimi yönlendirmeyi, bir şeyler kendiliğinden oluşuyor ve o anı beklediğim zaman hiç sıkılmadan bütün işlerimi hallediyorum, sabırsızlık edersem eğer her şey tersine vuku buluyor... O yüzden hep diyorum ki her işte bir hayır var, bizim hayırsız gördüğümüz her şey bizim için hayırlıdır, nefsimize ağır gelen şey de bizim için hayırlıdır..
Gönlünüze sağlık değerli hocam çok güzeldi, çok ibret verici bir olay yaşamışsınız, yürekten kutluyorum.. Siz orada sınanmışsınız ve de gör denmiş sanki, ne duruma düşüyor insanlar, sağlığının kıymetini bil, meczup dediğin bence aklı başında olan insandan daha da vicdanlı ve de paylaşımcı, öğretmen ise ne kadar gani ve engin gönüllü o bayanın uzattıklarını alıp yiyecek kadar engin ve onu besliyecek kadar da zengin gönüllü.. Demek ki Allah emanetini almadan kulunun nasibini kesmiyor, bir şekilde nasip ediyor, vesileler yaratarak...

Sağlıkla, sevgiyle, huzur içinde kalınız değerli hocam


Selamlar saygılarımla

* * *

.

dağ gülü tarafından 10/21/2010 11:34:18 PM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi

gazi öğretmen cemal ünlü

gazi öğretmen cemal ünlü

BİR GÜN


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.