Kişilik, kendi öz düşmanını kendi öz yuvasında barındırır. bergson
Kederli
Kederli

Yanlışımı düzeltiniz !

Yorum

Yanlışımı düzeltiniz !

( 3 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

1339

Okunma

Yanlışımı düzeltiniz !

Toplum olarak,

- konuştuğumuz kadar çalışsak, yakınacak dert bulmakta güçlük çekeriz!

-birbirimizi karalamaya, yermeye ve kötülemeye ayırdığımız vakit ve çaba kadar dostluk kurmaya zaman ayırsak ve gayret göstersek, dünyanın en üstün sosyal, adaletli ve demokratik devleti oluruz!

-dedikoduya, TV’ye, magazin dergilerine, internete, boş lakırtıya ve eften-püften din konularına eğildiğimiz kadar, eğitim, ilim ve bilime eğilsek, ülke olarak dünyada ve uzayda rakibimiz zor çıkar!

-din hocalarına, yobaz softalara ve hurafelere inandığımız kadar, sırf Kuran’a başvursak ve de alim ve bilimadamlarına değer versek, Türkçe bir dünya dili, inancımız dünyaya örnek, nobel ödüllerinin en az yarısı da bizim olur!

-söylediğimiz yalanlara, yalakala laflara, yersiz övgülere ve şu-bu toplantılarına ayırdığımız vakit kadar, dürüst olmak için nefsimizi terbiye etmeye zaman ayırsak, hacı- hocalara gerek duymadan cennete nasıl gidildiğini çok kolay öğreniriz!

Bunların yarısını bile yapsak, ülkemiz en gözde dünya ülkelerinin başında olur!

Bunların çeyreği bile, ortalamanın üstünde huzur ve refahımız için, nerdeyse yeterli sayılır!
...............................

İşin en ilginç yanı; bunların hiçbiri için elimizdekinden daha fazla bir servete ve zamana ihtiyacımız yok!

Biz bu kadar mı ..... bir toplumuz?
(Adını siz koyun lütfen).

Gününüz ve gönlünüz dâima aydın olsun!
Selamlar
HH
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dürüst insanı, konuşmasındaki nezaketten ve yazdıklarındaki zerafetten anlarsınız.


Yalan söyleyen bir insan, en az dört kez aptallık ve haksızlık yapar:
Birincisi; yalanı söylemek ve yazmak için düşünmeye ayrı bir vakit ayırarak ömründen çalmakla..!
İkincisi; yalanı söyleyip yazarak yaymakla..!
Üçüncüsü; bir insanı veya kesimi aldatmakla..!
Dördüncüsü; kendisi toplumdan istifade ettiği halde, ona zerre kadar olumlu katkısı olmadığı gibi, çoğu zaman zarar bile vermekle..!


Huzur ve mutluluk için en kısa ve en kolay yol, gerçekleri öğrenmek, söylemek ve yazmaktır!


Doğruyu söylemek ve yazmak için uzun-uzun düşünmeye hiç gerek yok; ağzını açar açmaz konuşabilir, kalemi eline alır almaz yazabilirsin!

(KederliCe 2014)

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Yanlışımı düzeltiniz ! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yanlışımı düzeltiniz ! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yanlışımı düzeltiniz ! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
cinitas
cinitas, @cinitas
13.1.2016 17:48:58
5 puan verdi
Ne kadar haklısın insanlarımız okumaktan aciz,okumayan insan duyduklarına inanır.sorgulama muhakeme etme becerisi yoktur.sonuç ortada.
kutladım duyarlılığını.
halilşakir
halilşakir, @halilsakir
13.1.2016 14:47:41
o nokta nokta olan yere eskiden abdal yazılıyordu şimdilerde aptal yazılıyor...
görüşlerinize katılmamak düşünen insanlar için mümkün değil. ama
bugünkü sosyal devletle anlattıklarınıza insanlarımızı kanalize etmenin imkanı yok
çünkü aptallığı da bir kademe geçip bir sahte peygamberin meczubu olduk...
siz söyler misiniz ben haksız mıyım?
selam ve saygılar sunuyorum...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL