Gençlikte sevmek için yaşarız, yaş ilerledikçe yaşamayı severiz. saint euremond
Mahmut Cantekin
Mahmut Cantekin

ZALİM KÖR OLASIN

Yorum

ZALİM KÖR OLASIN

( 2 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

581

Okunma

ZALİM KÖR OLASIN

ZALİM KÖR OLASIN


Baharımı çaldın benden,
Hüzün sardı gönül köşküm…
Nice canım aldın benden,
Hüzün sardı gönül köşküm…

Zulüm kustun zulüm estin,
Yola pustun yolum kestin,
Ferman astın kara sestin,
Hüzün sardı gönül köşküm…

Döner koltuk masa oldun,
Büyük buyruk yasa oldun,
Gece gündüz tasa oldun,
Hüzün sardı gönül köşküm…

Hızar oldun biçtin fidan
Doldu taştı birçok zindan,
Nice suçsuz oldu candan,
Hüzün sardı gönül köşküm…

Cantekin der; dört yan duvar,
Her tarafta çığlıklar var,
Böyle zulmü yapmaz davar,
Hüzün sardı gönül köşküm…

1983

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Zalim kör olasın Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Zalim kör olasın şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ZALİM KÖR OLASIN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL