Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
AKOSE
AKOSE

AÇMAMMI GEREK

Yorum

AÇMAMMI GEREK

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

990

Okunma

AÇMAMMI GEREK


Sevgimi ben sana göstermek için
Şu kalbimi yarıp açmam mı gerek
Dinmeyen sızımı bastırmak için
Avu zehir karıp içmem mi gerek

Bağrıma taş basıp çalıp ezerek
Mecnun gibi ıssız çölde gezerek
Ummanlarda kulaç atıp yüzerek
Derya deniz sürüp geçmem mi gerek

Nasıl izah etsem yoktur emsali
Maşukun arayan âşık timsali
Havada süzülen bir kuş misali
Kanat açıp vurup uçmam mı gerek

Özlemle saracak iki kolları
Adını hep anan ben bu dilleri
Göğsünde açılan gonca gülleri
Has bahçene girip biçmem mi gerek

Sevdan oldu artık kor bedenime
Ahmet’im değmese nar bedenime
Kara toprak benim yar bedenime
Kefenimi sarıp göçmem mi gerek

14.02.2014


Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Açmammı gerek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Açmammı gerek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AÇMAMMI GEREK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL