Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (kızılderili atasözü)
Asrın Şairi
Asrın Şairi

ÇOBAN OLAYDIM

Yorum

ÇOBAN OLAYDIM

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

2115

Okunma

ÇOBAN OLAYDIM

ÇOBAN OLAYDIM

Memlekette toprağımda köyümde
Olaydım da keşke çoban olaydım
Tarla‘sın da toprağında çalışıp
Ekmeğimi helalinden bulaydım

Şehirlerde her günümüz bir kaygı
İnsanlar dağılmış her yana yaygı
Buralarda ne sevgi var ne saygı
Bir avuç sevgiyi ordan alaydım

Mutsuzluklar bur da bizi buluyor
Hasretlikten gözlere yaş doluyor
Gurbet elde betin benzim soluyor
Bir çiçek misali köyde solaydım

Metropol illerin büyülü adı var
Ne ekmeyin ne yemeyin tadı var
Ne soba’ sı ne tandırı badı var
Ziyani der keşke köyde kalaydım

Şair = Öztürk Erbek

Mahlası = Ziyani

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Çoban olaydım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çoban olaydım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇOBAN OLAYDIM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Şükrü Beşiktaş
Şükrü Beşiktaş, @sukrubesiktas
24.7.2013 10:08:48
Çok güzeldi.Diline gönlüne bereket.Teşekkür ederim saygılar.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL