Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
k.doğanay
k.doğanay

BÖYLE MİLLETE

Yorum

BÖYLE MİLLETE

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

736

Okunma

BÖYLE MİLLETE

Haydi ALLAH için uyanın artık,
Uyanmak yakışır böyle millete!
Bölücüye karşı dayanın artık,
Dayanmak yakışır böyle millete!

Zalimin yanında zalimler gider
Haine yüz veren hainden beter
Yeter! bu kalleşlik sözleri yeter,
Kardeşlik yakışır böyle millete!

Böyle hainleri koyma yanına
Fırsatı bulunca kıyar canına
Yakışır mı bunlar senin şanına?
Güvenmek yakışır böyle millete!

Kılıçlar kınından çekilmez sanma
Vatan düşmanının sözüne kanma
Ben duymadım diye sakın ha yanma,
İnanmak yakışır böyle millete!

DOĞANAY’ım ALLAH için uyanın
Uyanında gırtlağına dayanın
Sonu böyle değil bence dünyanın,
Haykırmak yakışır böyle millete !..

Kemal DOĞANAY

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Böyle millete Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Böyle millete şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BÖYLE MİLLETE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL