Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
şahinbey
şahinbey

BURSALI SEVDAM

Yorum

BURSALI SEVDAM

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1835

Okunma

BURSALI SEVDAM

Kalbimde derin sızı,
Yar sensin bu gönlümün hırsızı,
birde demezmisin! bana yar kalbimin yarısı,
Yaktın beni Bursanın güzel kızı.

Aşk neymiş derdim bakardım aşıklara,
İnanmazdım kalbin hızla çarptığına,
Aşk başmı döndürür derdim bunlar palavra,
Seni tanıdım inandım,
Çimen gözlerine Baktığımda.

Atalarımız demiş Büyük lokma ye ama büyük konuşma,
Hakkı var bu sözlerin çünkü geldi başıma,
O çimen gözlerinde doğdu bu sevda,
E ne diyeyim artık, Bu sevda dostlar başına....
ŞAHİNBEY

ÇİMEN GÖZLÜME İTAFEN ......

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bursalı sevdam Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bursalı sevdam şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BURSALI SEVDAM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aşık Hilaloğlu
Aşık Hilaloğlu, @asikhilaloglu
6.11.2007 00:06:26
bursalı denince ister istemez durup bakıyorum şiire. ne edim aynı yoldayız şair. selam ile...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL