Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
Mehlikam
Mehlikam

Elden ne gelir

Yorum

Elden ne gelir

( 2 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

887

Okunma

Elden ne gelir

Elden ne gelir

Bu ne haldir, gül batmış çamura!
Güzelim ellerin kirlenir bulaşma hamura!
Sen zirzop eğlencelerin aranan uşağı,
Hizmette kusur etmezsin bilirim.

Yok yobazlıktan değil görmedik şatafatı,
Biz cefayla büyüdük , tanısak ta sefahatı,
Bir yol ki tutmuşuz, sen bilir misin meşakkati?

Süsün gözümü yoruyor ki tavuskuşu değilsin,
Ne boyasına battıysan, gördüğüm sen değilsin.

Şimdi sen de git, ben anlamam izahatten,
Sözüm sana değil, sakın ha bilme bu garipten.

Ey gönül,neden yordun beni, değer miydi?
Bu güzeli de harcadın, altın değilse de akçe miydi?

Oktay YILMAZ



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Elden ne gelir Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Elden ne gelir şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Elden ne gelir şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İpsizUçurtma
İpsizUçurtma, @ipsizucurtma
2.5.2012 01:35:49
5 puan verdi
Tebrikler ustaca yazılmış çok güzel dizeler..yüreğinize sağlık
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL