(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Üçüzler şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Üçüzler şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
BEN65 YAŞINDA BİR ÖĞRETMENİM EMEKLİOLDUM İLK DEFA HAİKU DİYE BİR ŞEY DUYDUM.ŞİMDİ İNTERNETTENT ARAŞTIRACAĞIM.SİZ AÇIKLAMASAYDINIZ,BEN ŞÖYLE YORUMLAYACAKTIM.YAĞAN YAĞMUR GÜNÜN YANİ GÖNLÜNDEKİLERİN BÜTÜN KİRLİLİKLERİNİ ALIP GÖTÜRÜYOR.KUŞ TABİİ İNADINA CIVILDAYACAK ARADA CAM VAR KEDİDEN NİYE KORKSUNKİ.KEDİ HAKSIZLIK YAPIP KENDİSİNİ YAKALAYAMAZ.KAHRAMANIN KILICI İSE SEN KİMSEYE BİR ŞEY YAPMAZSAN,KİMSEDE SANA DOKUNAMAZ.ASLINDA ÇOK ANLAM YATIYOR BU MISRALARIN.AMA ÖĞRENECEĞİİİM BUNU.SELAM VE SEVGİYLE KAL ÇOCUĞUM.....
Bu güzel yorum için çok teşekkür ederim. Bir yanlış anlamaya yol açmak istemem: Bu dizeler geleneksel haiku'nun standartlarına uymamakta. Ama bugün haiku çok daha serbest yorumlanabilen bir tür. Benimkilere de o gözle bakmanızı isterim.
Birden fazla anlama gelebilmek harika bir şey. Bu gösterişsiz dizeleri yorumunuzla zenginleştirmişsiniz. Ben teşekkür ederim. Saygılarımla.
Tabi ki. Yakında "Şair burada ne demek istemiş?" köşesi açacağım (Sevgili Sıtkı Badem beni az mı süründürdü bu soruyla!).
Gelelim Üçüzlere. Burada üç tane Haiku var. Birbirlerinden bağımsızlar. İlki Belli etmiyor ama akşam yağmur yağacak demenin farklı bir şekli. İkincisi ise kuşun intikamından bahsediyor. Aralarındaki pencere camı yüzünden kendisini seyretmekle yetinen kediden alıyor hırsını. Şakıdıkça şakıyor. (Geçenlerde gezdiğim bir evde gördüğüm sahneden yola çıktım). Üçüncü haiku ise biraz sinematografik. Elimizde bir öykün ya da roman kahramanı var (Varsayalım D'Artagnan). O kahramanın dünyasında zaman durmuş iken okuyucunun kitabı eline almasıyla o dünya hareketleniyor ve kahramanın kılıcı da işlemeye başlıyor (Ne kadar başarılı bir anlatım oldu, bilmiyorum).