(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
İsimleri bile farklı şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İsimleri bile farklı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Aynı gibi görünse de her yeni gün Aslında bir öncekinden başka. Denizin rengi, kuşların ötüşü hergün başka. Papatyanın yaprakları, gülün dikenleri bile başka. Evladına sarılışın, çayını yudumlayışın, Günaydın derken komşuna, sesinin tonu başka. Saçını tarayışın, ayakkabını giyişin Aynı değil bir önceki ile asla, Sen de aynı değilsin unutma.
Ama yine de biz bize benzeyeni arıyoruz, şiirde bile ne komik neğil mi Aslında ruhumuz sonsuzluktan ve başkalaşmaktan yana nefsimiz aynı ve durağan Şiirlerde de başkalık ne güzel Sevgiler
Bakkal amcaaa bakkal amca Şekeriy var mi? Var var Uniy var mi? Var var Yağiy var mi Var var Ne duruyorsun Ne yapayuım? Halva yapsanaaa, halvaaa tapsana, halva yapsana babo halva yapsanaa....( MAHMUT TUNCER )
Ah şu Herakleitos büyüğümüz " Aynı suda iki kere yıkanılmaz" sözünü sizden asırlar önce dememiş olsaydı ne güzel olurdu. Yine de aynı felesefede buluşmuş oldunuz. Hakikatten Herakleitos gibi birazcık düşününce sizin de haklı olduğunuzu anlayabiliyoruz. Neden yıkanılmadığını "çünkü ilkinden sonra o ırmaktan çok sular akmıştır o artık aynı ırmak değildir. bununla beraber kişi de artık ilk seferindeki kişi değil; yeni birisidir." diyerek ne güzel açıklamış. Sizin gibi öz ve şiirsel dille anlatamamaış ama yine de onun dediği de fena değil neticede. "Değişmeyen şey değişmedir" derken ne kadar haklı değil mi? Hz. Muhammed ( S.A.V.) ise "İki günü bir olan ziyandadır " demiştir. İşte "akletmek hakikati bulmaktır " diyen ben de haklı çıkmış oldum. Saygı ile değerli şairem. İyi bayramlar,en şekerlisinden,hurmalısından. :)))
heee açıldın hemen ) 25 'e yükseldi... bak yükselirse limonlu su iç.. Büyük ) 12,küçük ) 15 olmalı en ideali . Aç anlamaz tabi tok'un halinden. Nerden bilsin tokun halini.. Offfffffff beeeeaaa !
belli ) işaret bile üç'e düştü... Aç tok'un halinden anlamaz demiş ya Lüsyüs Antonyüs... Haklı galiba... benim halimden anlamam mümkün değil.. zaten beklemiyorum da... :))))))))))))))))))))))))))))))))) bak benim ) lerim ne fazla.... Veresiye şeytan..peşin şeytan misali.. :)))
o zaman yemekten bahsetmeyek.... sırat körpüsünden bahsedek... ordan geçerkene bir el sana uzanacak.. deyecek ki...ey Esma ben seni karşıya geçirecem..sen deyeceksin ki..."sen kimsin" o da sana deyecek ki "ben bahadırcepni karuşuk ızgara ile şalgam içerken senin tuttuğun orucum"...deyecek... sen de deyeceksin ki..." sen neden deyecek deyecek deyüsün" o da deyecek ki "ben ömer döngeloğlunun ruhuyum ..tanımadııın?...kanal yediden buraya terfi ettim...." deyecek.. işte böle deyecek.
valla bi de künefe yanında.... yavrum yaaa... cannn .can ! şalgam suyu daneli ..üfff bak hele.... bi de kalp krizi sonra..ohhhhh ..yeme de karacaahmette yat olur.
:))))))) saygı ile anıyoruz... aklıma geldi Antakya'da yemekler hakkında konuşurken insan zamiri kullanılır. Mesela bi kebaptan bahsederken şöyle söylerler " iyice açacan keni (kendini),yağı sürecek kene ( kendine),atacan fırına keni...pişirecen keni " derler.)))
Aslında yanlış bir yargı . Çünkü akıl her zaman hakikati bulamaz. Aklın vasıtaları insanın hakikati bulmasına yeterli değil. Duyular insanı yanıltabilir. Su dolu bardağın içindeki kaşığı bile kırık gören bir göz'ün insana nasıl bir hakikat kapısı aralayacağı ortadayken.... :))) haksız mıyım ?
Hay Allah ! Ben de "pembe borç" ne demek diyorum içimden ? Bu arada bana ait olan atasözü havaya gitmesin . Bak "Akletmek hakikati bulmaktır" dedim ha ! Ne söz ama...Ya ben işi bırakıp ata mı olsam . Acep para var mı o işte ? Bu kadar "zekicik" toplumda iş yapabilir miyim ? Ne dersin?
:))) Vallaha hemde ne zor...aslında iyi bir tespit..yeter ki, iki günümüz aynı olmasın... farklılıkların farkına varıp farklı işler yapan farklı kişiler olabilelim yeter ki...
BAŞKA
Aynı gibi görünse de her yeni gün
Aslında bir öncekinden başka.
Denizin rengi, kuşların ötüşü hergün başka.
Papatyanın yaprakları, gülün dikenleri bile başka.
Evladına sarılışın, çayını yudumlayışın,
Günaydın derken komşuna, sesinin tonu başka.
Saçını tarayışın, ayakkabını giyişin
Aynı değil bir önceki ile asla,
Sen de aynı değilsin unutma.
Ama yine de biz bize benzeyeni arıyoruz, şiirde bile ne komik neğil mi Aslında ruhumuz sonsuzluktan ve başkalaşmaktan yana nefsimiz aynı ve durağan
Şiirlerde de başkalık ne güzel
Sevgiler