Yaşamında öteki kişilere ulaşabildiğin anlar, bir ormandaki kuş ötüşleri gibi olacak... uzaklardan gelip geçerken, kısacık bir süre yapraklarda yankılanacaklar o kadar. orman bütün sessizliğiyle yine yalnız duracak orada... ı.kant

ÇOBAN

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

925

Okunma

ÇOBAN


Mekanın, yüce dağlar
Gök kubbe sana bir ev
Şehirden göçtü bağlar
Doğayı doyunca sev

Yıldızları fener yap
Mehtap sırdaşın olsun
Bize küskün tabiat
Güzellik seni bulsun

Cıvıldaşan kuşlarla
Rüzgar şarkı söylesin
Meleyen kuzularla
Kulaklarımda sesin

Renklerin en yeşili
Sendedir bilir misin?
Bağrında seher yeli
Dağ kokuyor nefesin

Sırtında yünlü aban
Malın yok,servetin yok
Ne mutlu sana çoban
Gamın yok,kasvetin yok

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Çoban Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çoban şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇOBAN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
IŞIL
IŞIL, @isil
14.7.2007 16:57:08
Şiiri okuyunca çobana imrenmemek elde değil.Çok güzeldi, tebrikler
Makman
Makman, @makman
14.7.2007 12:05:07
Bence başarılı bir pastoral şiir. "Şehirden göçtü bağlar" diyerek şair betonlaşmayı kısaca ifade etmiş. Yapısal anlamda ilk bakışta iki arıza var gibi görünüyorsa da bunlar arıza değil. Bilinçi uygulanan teknikler gibi geldi bana. İkinci dörtlükte yap/tabiat kafiyesinde p/t benzeş ses uygulaması yeğlenmiş. Üçüncü dörtlükte ilk bakışta kafiye yok gibi görünüyor. "...kuşlarla/...kuzularla" yani , "larla" ek redifine dayandırılmış izlenimi veriyor. Ancak aynı mısralarda başa dönersek kafiyenin mısra ortasındaki "...cıvıldaşan/...meleyen" kafiyesindeki "n" sesine yani, yarım kafiyeye taşındığı görülmekte. Bu (Kafiyenin mısra ortasına taşınması) hece vezninde çok az uygulanan ama kurala uygun bir teknik. "Ne mutlu sana çoban/ Gamın yok, kasvetin yok" diyerek, şair biraz ütopik bakış açısı sergilemiş belki. Çünkü çobanların da derdi çok. Şair de bunu biliyor gerçi, ama o hayata özendiğini vurgulamış. Sonuç olarak başarılı bir pastoral hece vezni şiiri diyorum. Şaire tebrikler.
Canan Onuş
Canan Onuş, @ceynan
14.7.2007 02:37:56
Sırtında yünlü aban
Malın yok,servetin yok
Ne mutlu sana çoban
Gamın yok,kasvetin yok

İnşallah dediginiz gibidir
GÜZELDİ KUTLARIM....
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.